1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Et9200 Vs Et9000 Vs Et9500

Discussion in 'Clarke-Tech in Xtrend' started by jerry2, Jul 5, 2012.

 1. jerry2

  jerry2 Početnik

  Zanima me, ali kdo ve v čem so glavne razlike med temi tremi sprejemniki? Sam sem se trudil najti neko obširno specifikacijo, pa mi ni uspelo :-( Vem le to, da je 9500 100 EURO dražji, pa ne vem če je vreden te razlike. Procesor je drug, samo ne vem ali je boljši ali ne. Ima pa 9200 več podpore kot vidim, ker je starejši.
   
 2. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  9500 je najnovejša verzija, ki ima drug dizajn in izmenljive kanalnike (tunerje). Verjetno je še kaka razlika, ne vem :)
   
 3. jerry2

  jerry2 Početnik

  To vem da ima izmenjljive kanalnike ja, samo 2 x DVB-S2 dobiš zraven, ne bom menjal, raje kupim en USB za DVB-T. Vidim da ima malce več spomina in flasha tudi. Ne vem če je vredna razlike denarja.
   
 4. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Velikost flasha je samo marketinški trik in nepomembna cifra za končnega uporabnika. Kar je pomembno, je velikost RAMa, ki prav pride predvsem pri EPG podatkih. Ti lahko namreč hitro zabijejo RAM in upočasnijo sprejemnik do te mere, da se lahko tudi samodejno ponovno zažene! V tem trenutku je sicer malo neupravičeno dajat veliko denarja za sat. sprejemnik, ker jeseni pridejo novi, izredno močni sprejemniki (1.3Ghz CPU, 1GB rama, itd.)
   
 5. jerry2

  jerry2 Početnik

  Aha, ja tudi spomina ima več, mislim da 512MB, toliko kot 9200. Ne vem pa če se potrebuje toliko flasha sploh. Imam DM800 z 256MB in mi lepo potegne EPG dodatni za vse kanale.
  Verjetno si mislil VU+ Duo 2 sprejemnik, ki je na poti?
   
 6. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Ja, pa tudi Gigablue Quad.
   

Share This Page