1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Gigablue Quattro z 4 možnimi tunerji, 1.3Ghz CPU, 1GB rama ...

Discussion in 'Ostali linux sprejemniki' started by OldSkul, Apr 6, 2012.

 1. Zmaki

  Zmaki Učenik

  takoj, ga je vtaknil v šteker in dobil zelen screen
  na novo je naložil bootloader in image = OK
  inicializacija 500giga vgrajenega diska je zanič (ne gre gladko)
  tudi samo z enim kanalikom prilopljenim na sat je skeniranje slabo >>ni še popore za drugi sat!!!


  Vse ostalo je super. Nah?

  ...soft se izboljšuje......?????


  BOM KAR POČAKAL. Če bo šla prodaja slabo, utegne cena pasti.
   
 2. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Aha, ne kaže preveč dobro. Treba počakat, da porihtajo vse začetne hrošče oz. težave, potem pa se bo šele splačalo kupiti. Do takrat bo verjetno še cena padla, ker ne verjamem, da se teli sprejemniki prodajajo kot vroče žemljice!

  Nažalost tudi ne razumem njihove politike glede imageov. Xtrend/CT so se dobro spomnili in se odločili direktno podpirati OpenPLi. To se mi zdi zelo dobra odločitev, pa tudi za uporabnike je dobro. Zdej za GigaBlue obstaja OpenMIPS, zdej pa ne vem, ali je to uraden ali neuraden image? OpenMIPS sicer temelji na PLI, samo itak, boljše je imeti original zadevo, ne nekih kopij. Nikoli ne veš koliko časa bodo trajale posodobitve. Pri PLi so posodobitve redne.
   
 3. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

 4. svarog

  svarog Moderator Staff Member

  A res, potem pa takoj v nakup....not :p
   
 5. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Pa ne moreš ti dreambox situacijo preslikat na gigablue. Dreambox resnično prodaja kitajska "jajca" po neupravičeno visokih cenah. Jajca sem dal v narekovaj, ker zadnji modeli so kar OK, kar se tiče kvalitete.
   
 6. jerry2

  jerry2 Početnik

  Gigablue Quad imam in dobro dela z izjemo tega, da ne moreš dveh zaščitenih kanalov snemati (driver bug) in da ko rebootneš se GUI potem zmaže in moraš dati 1080p v 720p pa nazaj pa je spet ok.

  Sicer sem pa naenkrat snemal dva DVB-T kanala in 1 SAT in gledal posnetek nečesa tretjega. Uporabljam Open AAF sliko, VIX-a še nisem preskusil.
   
 7. svarog

  svarog Moderator Staff Member

  Ciljam na vsa šwabska skropucala, ki sem si jih lastil. pogojno dobre so klobase in pivo. no upam, da se v tem primeru motim in da bo kišta ok. je cena še vedno tako visoka??
   
 8. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Jerry, kako ti dela DVB-T? Je preklop enako hiter kot na sat kanalih?
   
 9. jerry2

  jerry2 Početnik

  DVB-T mi dela super. Sem bil malo neumen da sem kupil takega z dvema DVB-T jema da bom lahko drugo gledal kot snemal. Dovolj bi bil eden, saj imamo samo en transponder v Sloveniji ;-) Ker vidim da že z enim lahko snemam 4 kanale in gledam petega (več jih tako ni) ;-)

  DVB-T mi sicer odlično dela, to je prvi sprejemnik da mi kanale bom rekel preklaplja tako hitro kot mi jih TV, vse ostalo kar sem imel do zdaj, pa nisem imel malo (Xtreamer z DVB-T vgrajenim, ACRyan z DVB-T, Dreambox 800HD z USB tunerjem), tole pa... so sanje, kar leti ;-) Bi rekel da enako hitro kot nezaščiteni sat kanali ja ;-)

  Edino media player pa sux. Sem si nastavil da mi vidi nas samo ne vem, previjanje se pol še pol ure zatika vse, podnapisov s SLO ni (neke kvake so čudne namesto šumnikov) in se ne da nič nastaviti pa tudi video ni gladek. Ni kot da se kaj zatika in trza, ampak kot bi bil en ghosting, nek slow motion efekt, težko povedati. Čeprav na tujih forumih pravijo kako jim divx, mpeg4 itd. filmi delajo super, tegale stroja ne morem uporabljati namesto media playerja. Za TV zemeljsko in sat je pa zakon!
   
 10. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Verjetno imaš težave z .avi fajli? Ali tudi .mkvji štekajo?

  Verjetno bom prodal DUO ...
   
 11. jerry2

  jerry2 Početnik

  Ja z aviji imam probleme, kako si vedel? In s podnapisi, ker ne morem nikjer nastaviti katero kodno tabelo bi rad in seveda ne dela MS1250 po defaultu ;-(

  Ne boš verjel da nimam NOBENEGA mkv-ja :-(

  Samo je pa kar luštna zadevica tole ;-)
   
 12. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Vem, ker so .avi tudi na vu+ problem. Recimo ET-5000 je pa super, kar se tega tiče. Gre pač za kakovost gonilnikov! Pri .mkv pa je fora v tem, da gre po navadi za .h264 kodiranje, kar pa je zelo dobro podprto pri teh sprejemnikih.
   
 13. jerry2

  jerry2 Početnik

  Aha štekam. Torej ni vic v sliki, ampak v gonilnikih? :-( Vprašanje če bo AVI kdaj ok, moč procesorja bi morala zadostovati. Ja, menda mkv dela super, stari AVI z XVID in DIVX so pa težave.

  Zgleda da ne moreš imeti vse v eni mašini :-(

  Kako pa z ET-5000 in s šumniki srt, to dela? Ker to je pa od imaga odvisno verjetno kakšen player ima in nisem še naletel na kakšen dober player, kjer bi se dalo nastavljati zunanje podnapise.
   
 14. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Problem pri podnapisih je v tem, da ta kurcheva Enigma2 ne podpira ANSI podnapisov, sepravi šumniki ne delajo prav. Rešitev je ročna pretvorba v UTF-8, to se lahko naredi z notepad++. Noben ne ponudi neke rešitve za to! Očitno v tujini to ni tak problem, pri nas pa je večina podnapisov v ANSI ... :/

  Če uporabljaš openpli based image, potem ni potrebno uporabljati zunanji media player, ampak je priporočljivo, da uporabiš player, ki se nahaja pod movielist oz. to je tam, kjer imaš lastne posnetke iz satelita oz. DVB-T.
   
 15. jerry2

  jerry2 Početnik

  Ja saj tega uporabljam ki je pod MOVIE PLAYER pred setupom. Aja, ANSI ne pozna. No saj meni ni jasno zakaj pri nas furamo še vsi podnapise v ANSI, zakaj niso v UTF-8 (recimo iz podnapisi.net?). V čem je vic?

  Ampak Enigma, to je software, lahko bi nekdo napisal boljši movie player ki bi delal kot Xtreamer recimo? Če bi se mu ljubilo...?
   
 16. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Ne vem v čem je vic. Pač prevajalci temu ne posvečajo pozornosti. Če dela, zakaj bi pretvarjal v UTF8.
   
 17. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Jerry2, kako si zdej zadovoljen, po nekaj tednih uporabe? Sem bral, da so imeli DVB-C kanalniki strojno napako!?
   
 18. ottos

  ottos Početnik

  gigablue quad
  zelo hiter sprejemnik
  najhitrejši
   
 19. fatmir

  fatmir Zlatna sredina

  Ja skoz bel me mika tale sprejemnik...
   
 20. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Jaz bom pa kar na DUO2 počakal. To bo prava nadgradnja za ostareli DUO.
   

Share This Page