1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Kaj potrebujem/Osnovno svetovanje

Discussion in 'Vse ostalo o SAT TV' started by avion, May 1, 2012.

 1. avion

  avion Početnik

  Pozdravljeni,
  Pred časom sva kupila stanovanje na Brezovici pri Lj. Vse super, vendar pa je problem z internetom in TV. Problem je, da v objektu ni ne kabelske ne optike. Sosedje imajo TV in internet speljan preko telefonske kabla, meni pa se zdi ta opcija kar draga.
  Nekaj sem slišal, da se da televizijo in internet prejemati tudi preko satelita. Predvsem mi je pomembna televizija.
  Lastovka mislim, da ne gre. Sicer imava direkten pogled proti Krimu, vendar so pred najino hišo drevesa, zaradi katerih sprejem naj ne bi bil dober. Ali to pomeni,da tudi s satelitsko ne bo šlo?
  Ideja o satelitski me je navdušila, ko sem v Obiju pred časom videl res poceni satelitske sprejemnike? Pol sem pa gledal še na Bolhi in te zadeve so res poceni.
  Glede TV programov pa res nisva zahtevna, želiva si zgolj slovenske kanale, seveda če bo še kak dodaten toliko bolje.
  Če tematika vsebuje tudi kakšne nedovoljeno uporabo satelitske opreme,me prosim usmerite na forum, kjer je ta tematika opisana. Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
   
 2. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Živjo Avion :)

  Gledaš nemške kanale? Če jih gledaš, potem je to super, ker je zastonjskih nemških kanalov ogromno.
  Če bi rad res samo slo kanale, potem ti ostale samo še TotalTV paket z mesečno naročnino.
  Zastonj slovenskih kanalov na satelitih ni, razen seveda RTVSLO, pa še to je kanal dokaj pogosto kodiran in rabiš njihovo kartico.
   
 3. snake561

  snake561 Početnik

  V tem, da nimate optike in kabelske ne vidim problema, saj večina Slovenije s tem ni pokrita (le večja mesta in okolica pa še to ne vsi deli) :D. Glede interneta vam lahko svetujem t-2 in siol (prej sem bil uporabnik t-2 in zelo zadovoljen brez problemov, zdaj pa siol in tudi ni bilo težav), glede drugih ponudnikov pa vam ne morem nič reči. Oba siol in t-2 nudita tudi internetno tv (testiral sem tv od t-2 in mi je 3 leta delala brez prekinitev in kockanja, kolegi, ki so imeli siol pa so se pritoževali o občasnem kockanju, ne vem pa kako je zdaj).
  Internet preko satelita za vas ne pride v poštev, saj je to najdražja opcija in se uporablja v precej odročnih krajih, kjer ni druge možnosti.
  Kar se tiče slovenskih programov: na satelitu jih je možno spremljati samo v paketu Total tv - plačljiv, slo 1,2,3 pa z kartico (se občasno zakodirajo) , ki jo je potrebno kupiti za par €, zastonj pa preko antene (DVB-T)lahko gledate slo 1,2,3, pop, a kanal, pink...Satelitska je bolj zanimiva zaradi drugih programov in paketov, ki so 100 svetlobnih let pred našimi. Če vas zanimajo bolj slovenski programi potem vam je najboljša izbira t-2 iptv ali pa siol iptv z internetom.

  Aja še glede signala: mislim, da bi tudi lastovka morala loviti, če nimate antene ravno pred deblom drevesa, enako velja za satelitsko (jaz recimo oddajnika za zemeljsko tv sploh ne vidim in signal kljub temu lovim z 20 cm anteno na oknu :D). Je pa vprašljivo, če se vam lastovka izplača, saj je v primerjavi z t-2 in siolom precej draga zadeva.
   
 4. avion

  avion Početnik

  Hm ja, glede na prebrano (res ne gledam nemških kanalov, samo slovenske), bo za naju najbolje kar navadna bodisi sobna antena, bodisi antena na strehi in pa en DVB-T. Ali obstjajo kakšni bolj zmogljivi pretvornikih, na katere bi lahko priklopil USB disk, ki bi mi omogočal tudi snemanje?
   
 5. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Zelo verjetno obstajajo. Poglej na DVB-T Apek forum, tam dosti pišejo o tem.
   
 6. snake561

  snake561 Početnik

  Če sem prav razumel mislite na sprejemnik ? Seveda obstajajo tudi taki z usb snemanjem, obstajajo pa tudi sat sprejemniki (so dražji kot tisti z samo dvb-t), ki imajo poleg vgrajen tudi dvb-t oz ga lahko samo dodamo preko usbja.

  Primer takih za samo dvb-t:

  http://www.bolha.com/digitalna-priz...sprejemnik-tele-system-ts6511-oglas1278812228
  http://www.bolha.com/digitalna-prizemna-televizija/dvb-t-sprejemnik-ts6511-hd-oglas1273696100

  Snemate pa lahko tudi preko usb DVB-T sprejemnikov, ki se jih priklopi na računalnik
   
 7. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Če se le da, uporabite zunanjo anteno. Sobne antene so nezanesljive, kar pomeni pogosto kockanje, kar si noben ne želi. Zunanje antene so vsekakor boljše, še posebej, če je oddaljenost od oddajnika večja.

  DVB-T forum na apeku se mi trenutno ne odpre, povezava je sicer: http://dvb-t.apek.si/forum
  Tukaj izmenjujejo mnenja o tem, kateri DVB-T sprejemnik je dober in kateri ne. Mislim, da je to najboljše mesto, kjer se lahko pogovarja o tem.
   
 8. svarog

  svarog Moderator Staff Member

  vzemi total tv, če že iptv ne moreš. naši osnovni kanali so bogi. če si ljubitelj nogometa in športa na sploh, pa sat. signal ti ni važen kakšen je?hd ali sd?
   
 9. avion

  avion Početnik

  Hey,

  Torej že pred časom sem se odločil, da bom uporabil navadno anteno pa DVB-T pretvornik. Videl sem, da jih ima kar nekaj podporo za snemanje na USB naprave. Vendar pa imam zdaj problem s tem, kam priklopit sobno anteno. Sobno anteno ne bi imel v dnevni sobi, ker izgleda grdo, poleg tega, pa verjetno tudi ne lovi najbolje. Živim v duplex stanovanju. V objektu so 4 stanovanja. Priklop za koaksialne kable imam v treh sobah. Na hodniku imam "komunikacijsko vozlišče". Očitno je, da v tisto omarico pride 1 koaksialen kabel, ven gredo pa 3 koaksialni kabli torej v 3 sobe. Upal sem, da vhodni kabel prihaja iz podstrešja, kamor bi samo prillopil anteno. Žal na podsrtrešju ni koaksilanega kabla. Predvidevam da je pri skupnem vhodu v telekomovi omarici do katere pa žal nimam dostopa (je zaklenjena). Tja pač sobne antene ne morem postaviti.

  Sedaj pa me zanima, ali bi delovalo, če sobno anteno kar preprosto prilopim v eno izmed zgornjih sob (tam me ne bo motilo). Ali se bo kanal prenesel do spodnje vtičnice, kjer pa bi imel TV DVB-T?

  Že vnaprej hvala za odgovore.
   
 10. svarog

  svarog Moderator Staff Member

  hmmm. odvisno kako je zvezano, jaz sem kar kable ulupil in zvezal in se lepo deli. če pa gre stvar preko kakšnega vmesnika, pa nevem če bo delovalo. teoretično bi pomoje moralo.

  .
  .
  .
  @
  . . .
  . . .
  . . .


  ti imaš verjetno zvezano tako :) torej, če na en izhod daš signal, bi ga pomoje vsi morali imeti. probaj :) in poročaj
   

Share This Page