1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

Kako in kje začeti z DreamBoxom

Discussion in 'Dreambox sprejemniki' started by mbguzzi, Nov 8, 2010.

1. mbguzzi

mbguzzi Početnik

Pozdravljeni!

Dreama DM 800 uporabljam že kar nekaj časa. Ves ta čas mi je neki dobri človek na daljavo rihtal Dreama in vse je bilo kakor toliko O.K. Zelo me je motilo večkratno zmrznjen ekran in skoraj vsak drugi program je bil brez zvoka, potem pa je bilo potrebno vse resetirati itd. Nato sem dobil namig, da bi bilo dobro Dream poflešat z novim originalnim firmwarejem in to sem tudi stroril. Seveda sem ostal tudi brez ustreznih ključkov in ostalih nastavitev za sprejem programov. Dream se mi zdi nadvse zanimiva škatlica in začel sem zadevo raziskovati, vendar nisem prišel preveč daleč, zato prosim nekoga iz foruma, če mi lahko pomaga pri naslednjih zadevah. Opremil sem se že tudi s programi za prenos datotek med Dreamom in PC-jem, dydnsjem...
    1. ali je originalni firmware O.K. za "igranje" s ključki ali so za to boljši razni Gemini in podobno?
    2. kaj od softwareja še potrebujem za Dreama
    3. kaj je to Cccam

Skratka želel bi si spoznati zadevo do potankosti, znal izkoristi vse njene možnosti in z vami sodelovati.

2. OldSkul

OldSkul Guest

Najhujš je če si od koga odvisen. Najboljš je, da se spraviš k študiranju delovanja dreamboxa oz. E2.

Origilni firmware ni dober. Probaj OpenPLi: http://www.pli-images.org/modules/file_downloads/file_downloads.php?fd_id=1&dir=/dm800
    To je to. KO si enkrat notri greš na njihov server, kjer si lahko presnameš vse zanimive vtičnike, skine itd.

Druga slika, ki bi ti lahko priporočil je Newnigma 3.1 --> http://www.newnigma2.to/wbb2/hmportal.php

Meni je sicer bolj všeč OpenPLi, samo to je pač moja preferenca.

Pol rabiš neko že narejeno listo kanalov (če jo splho rabiš). Probaj tole: Najboljše liste kanalov za Enigma2 sprejemnike
    Program za prenos liste uporabi DreamBoxEdit 4.0.10

Cccam se uporablja za gledanje kanalov preko lastnih naročniških kartic ali pa preko kartic od drugih ljudi (cardsharing se reče). Cccam najdeš na serverju od openpli ali newnigma.

Skratka najprej probaj mal inštalirat eno in drugo sliko, pol se mal poigravaj in če ne boš kaj vedel, napiši.

3. mbguzzi

mbguzzi Početnik

Hoj OldSkul,

hvala za hitri odgovor in pojasnila. Izgleda da sem na svoji poti k samostojnosti naredil že prvo napako in zakupil za en mesec Cccam na www.cccamforever.com (bojad imajo hitre serverje itd...) za 23,00 EUR, dostop dobim šele čez 48 ur!?
    No potem takem imam še en mesec časa raziskovat mojega Dreama. Za prenos datotek uporabljam DCC v2.96, upam da je vsaj toliko uporaben kot DreamBoxEdit!?
    Samo zdaj pa ne vem kam vse se navedene oz. zdownloadane datoteke prenese na Dreamu, v katere folderje!?
    Zadeva postaja vedno bolj zanimiva!

4. mbguzzi

mbguzzi Početnik

No sedaj sem prejel nekakšne kode oz. CCLINE (2 vrstici). Bojda jih je potrebno prenesti etc folder kako, na kakšen način? Mi lahko nekdo pomaga?

5. OldSkul

OldSkul Guest

DreamBoxEdit se uporablja samo za prenašanje list kanalov! Za vse ostale datoteke pa treba uporabit en FTP program, lahko tudi DCC.

Vidim, da si že kupil C linije. Verjetno si naredil napako, ker takile serverji, ki imajo celo svoje strani, so velikokrat preobremenjeni in ti bo slika kockala, se prekinjala itd. Ni pa to nujno!
    C linije se da v cccam.cfg, ki se nahaja v var/etc folderju v sprejemniku.
    Primer cccam.cfg datoteke!
    Tle maš primer C linije. Vse iz 1. sporočila copy/pastej s pomočjo notepad++ ali notepad2 (ne uporabljal navadni notepad!!!) v novoustvarjeno datoteko, ki jo poimenuješ CCcam.cfg

Najprej moraš seveda preko menija v sami sliki presnet cccam 2.1.4

Zdej če ti to gre bolj slabo ti lahko jst zrihtam, samo mi moraš dovolit povezavo do tvojega računalnika (preko teamviewerja recimo) in pa zrihtan moraš imet nek FTP program.

6. mbguzzi

mbguzzi Početnik

Počasi, ampak res počasi napredujem. Sedaj sem zamenjal firmware z NewEnigmo. Zanima me v kateri folder prenesem liste kanalov za Enigmo 2 ter kam cccam 2.1.4? Še vedno imam težave najti serijsko številko mojega DM-ja? Se mi zdi da sem jo z originalnim firmwarejem že videl z Novo Enigmo pa ne!? Zanima me še ali lahko tisto "dragoceno" C vrstico prenesem v Cccam lines managerju, se mi zdi preprostejše, celo se mi zdi da sem uspel, ker vidim veliko programov!? Kako lahko v vsej tej zmedi programov in ponudnikov najdem TOTAL TV oz. programe POP TV, A kanal,...SLO1,2,3, sem že našel, ne najdem pa ostalih slovenskih programov?
    Zgleda še, da tale ponudnik kar funkcionira, zaenkrat nič ne cuka ali pa da bi imel šahovnice!

Še enkrat hvala za nasvete!

7. space

space Zlatna sredina

jaz to naredim kar preko ftp preprosto kopiram c line not v cccam.cfg

in kot pravi oldscol te zadeve so bl slabe ko jih kupiš slika cuka,zamrzne itd itd.
    za camforever ne vem vendar vem da ko sem hoto c test linijo je niso dali in pač nisem probal
    najboljše da si priskrbiš kakšno original karto pa jo daš v share ti pa dobiš vse ostalo :thumbsup: .

najbolje je če ti dajo 24 ur test C linijo ali pa samo par ur. :thumbsup:
    če ne dajo potem verjetno kater paket sigurno cuka. :thumbdown:

Sam sem se pa odločil za to ker imam LCD TV IN seveda v Sloveniji zelo zaustajamo za prodajo.
    Tv-ji so naprodaj HD programov pa ni moj vu+ me je rešil :thumbup:

Uvod je bil net in pa Oldscol 8o
    ko sem začel me je glava bolela ko nisem imel pojma ?(
    ampak zdej je cool 8o

Share This Page