1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

Kateri router

Discussion in 'Internetna televizija' started by ufm, Apr 11, 2012.

1. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

Moje prejšnje sporočilo ni kar za brezveze. 54 verzija tomato je znana, da ima težave z prekinjanjem wirelessa da ne omenjam, da je stara več kot eno leto. Inštaliraj tole tomato-K26USB-1.28.7497.1MIPSR2-Toastman-RT-Ext.trx
    iz te povezave http://www.4shared.com/dir/v1BuINP3/Toastman_Builds.html#dir=182060014

Glede IPjev. Pojdi na Device list in tam ko maš MAC naslove tvojih naprav, klikni STATIC. To te vrže na Static DHCP stran, kjer dokončaš vnos. DHCP mora biti vklopljen na routerju, PCju in ostalih napravah.

2. ufm

ufm Zlatna sredina

Oldskul. Sem dobil datoteko, in namestil kar preko WIFIja. Uspelo je. Sedaj mi pod Current version piše: 1.28.7497 MIPSR2-Toastman-RT K26 USB Ext. Upam, da je to OK sedaj.

3. OldSkul

To je to, zdej maš tabolšo verzijo tomatota. Zdej pa samo še IPje zrihtaj, tako kot sem napisal, pa bo!

4. ufm

ufm Zlatna sredina

IPje sem pokapiral že v postu 1pisanem ob 9.04 PM. Naslednji izziv bo IPTV preko WIFIja in na Xtreamer Prodigy ali VU+. Hvala za vso pomoč, ki je neprecenljiva!

5. humaxboy

humaxboy Učenik

Super hint OldSkul !!!! Sam si tudi lastim Asus RT-N16 in samo pozitivno o njem. Toastman sem že ob nakupu gledal in nisem vedel, katerega moram inštalirati, zato sem inštaliral kar tega kot @ufm. Zdajle vidim, da ima Toastman tudi svoj site http://toastmanfirmware.yolasite.com/. Eno vprašanje Oldskul : Toastman verziju lahko kar namestim kar preko 54 verzija tomato brez restore default settings pred tem ? Pa da vidim kako dela udpxy preko routerja in ne na samem Vu+...

Humaxboy

6. OldSkul

OK, probaj kako dela udpxy. Mislim, da ni potrebno zbrisat NVRAM...

7. humaxboy

humaxboy Učenik

Tako, Toastman je gor, net špila. Vendar mi nekako ne uspe zalaufat IPTVja. V settingih imam tole :

Na Tomatu naštimam udpxy. Kaj še manjka da bi to špilalo ?

8. ufm

ufm Zlatna sredina

Če dam jaz kljukico eno mesto višje (na EnableIGMPproxy) mi IPTV na računalniku deluje preko UTP kabla deluje. Ko kabel izklopim in sem povezan preko WiFi pa ne gre. Kaj še spremeniti?

9. OldSkul

Nažalost tle pa ne morem pomagat, ker nimam IPTV.

10. svarog

svarog Moderator Staff Member

to sem nekje prebral,da so težave z wifijem. pogooglaj malo.

11. ufm

ufm Zlatna sredina

Rešeno. IPTV na PC preko Wifi mi deluje super, potem, ko sem na routerju naredil nekaj sprememb v nastavitvah. Multicast rate sem dal na 11Mbps in omogočil sem Wireless Multicast forwarding.

12. humaxboy

humaxboy Učenik

Problem je bil na settingih, ni več 127.0.0.1 ampak 192.168.1.1., sem res bil slep :D. Dela pa odlično ...

13. OldSkul

No, super! Toastman je res opravil odlično delo in tudi IPTVjevcem olajšal delo :)

14. humaxboy

humaxboy Učenik

Se strinjam, nam je zelo olajšal življenje. Je pa en bug u PLI in sicer če prideš do zadnjega kanala v IPTV listi in stisneš desni kursor na daljincu, se vrtita koleščka v neskončnost in samo reset sprejmnika pomaga. Ampak se da živeti s tem...

Humaxboy

15. ufm

ufm Zlatna sredina

Kako naj preko WiFi dosežem kaj več brzine kot 10 Mbps? Probal sem tudi že NVRAM izbrisat, pa je isto. Igram se z nastavitvami, še neuspešno. Kako torej pohitriti? Signala imam močan, kanal ni moten.

EDIT: To v praksi pomeni, da mi SD ločljivost deluje OK, HD pa se zatika, saj bi povezava morala biti hitrejša.

EDIT2: Oldskul, ti imaš enak router RT-N16 in enak FW. Kako pa tebi deluje Wifi in kako testirat to, da je najbolj kredibilno? Jaz kopiram 1G veliko datoteko sem in tja. Če sem na Wifi dobim podatek okoli 10 MB/s (komaj), če pa preko UTP kabla pa 70 MB/s do 75 MB/s.

Share This Page