1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Katero HD škatlo kupiti za DVB-S in DVB-C?

Discussion in 'Vse ostalo o SAT TV' started by bbenci2, Nov 2, 2011.

 1. bbenci2

  bbenci2 Početnik

  Pozdravljeni!

  Sem nov na forumu in me zanima kateri HD sprejemnik za DVB-S2 in DVB-C kupiti tam do 300eur morda kaj več, če me prepričate :) Nisem ravno zahteven uporabnik, rad bi samo, da ima škatla dobro emu podporo, torej da lahko odpre kakšen program na satelitih, da lahko kaj posnamem, fajn pa bi bilo, če lahko z njim predvajam tudi kakšno AVI, MPEG, MOV, FLV,... datoteko, ni pa to pogoj. Do sedaj sem imel Clarke Techa 5000 KD Combo Plus in je šel po gobe :D imel pa je kar dobro podporo, saj sem z njim gledal ka nekaj kodiranih programov. Zdaj bi pa namesto DVB-T, raje imel DVB-C tuner. Še lepše bi bilo, če bi škatla predvajala vse tri DVB sisteme (S,T in C) ampak kakšnih 600eur pa res ne bi rad dajal za njega 8)

  Torej kaj bi mi priporočali?

  Hvala!!
   
 2. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Jst sem našemu novemu članu odgovoru preko zasebnih sporočil. Svetoval sem mu Xtrend ET-5000 + Sundtek DVB-C/DVB-T ključek!
   
 3. bbenci2

  bbenci2 Početnik

  Mislim, da je to kar poceni rešitev. Torej ključek lahko opravlja funkcijo DVB-C in DVB-T :thumbsup: Skupaj s klučem ne pride niti 300eur. Edino ne vem, če bom uspel tole usposobit :whistling:
   
 4. sidney70

  sidney70 Učenik

  kaksno podporo pa ima Xtrend ET-5000 ...

  da ne bom nakladal : zakaj so dreamboksi najbolsi ... ker za mjih razvija ogromno folka razlicne bomboncke .... vu+ se mu je priblizal .... po karakteristikah se najde se kak boljsi ali enako dober ... ampak ni zanimiv in enostavno ni sw-ja zanj ... ja vem ... zato pa spresujes ... glede na situacijo bi rekel kak CT ali VU+ .... dreami so itak predragi  ze pred leti sem zastavil vprasanje: kater sprejemnik ... dvb-s2, dvb-s, dvb-t, dvb-c in iptv .... :cursing: vse v enem ... ?(
   
 5. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Xtrend ima podporo OpenPLi in VIX, kar je čisto zadosti. Komu pa sploh koristi velik izbor imageov, ko pa je večina le-teh istih. Samo malo dodajo različne menije in to je to, pa drugi skin. To je en kurc razlika! OpenPLi je edini, ki dodaja nove lastnosti v enigmo, ena od teh je recimo ta, da lahko naštimaš prioriteto jezika pri podnapisih in zvoku. Recimo jaz imam naštimano, da je pri zvoku prioriteta slovenski jezij, na drugem mestu je angleški jezik. Pri podnapisih je na prvem mestu angleški jezik, nato hrvaški, srbski in nato angleški. In po tem vrstnem redu enigma sama spreminja jezike pri programih. Mi ni treba ročno štelat vsak posamezni program.

  Ima kater drug image to? Nima! Razen seveda tisti, ki bazirajo na OpenPLi (VIX, HDFreaks in še kakšen).
   
 6. sidney70

  sidney70 Učenik

  a se da dobit za testiranje ???
   
 7. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  kaj misliš s tem?
   
 8. sidney70

  sidney70 Učenik

  da ga kdo posodi za par dni ... za probo :D
   
 9. krebs11

  krebs11 Početnik

 10. sidney70

  sidney70 Učenik

 11. thor

  thor Početnik

 12. bbenci2

  bbenci2 Početnik

 13. krebs11

  krebs11 Početnik

  Ta že ni kompatibilen za DVB-T, ker nima AAC dekoderja za zvok,.
   
 14. krebs11

  krebs11 Početnik

  Še nekaj me zanima, tisti ki imate te VU+ sprejemnike, kakšna je razlika med VU+ Solo in VU+ Uno , razen cena 249€ in 320€ in kaj je tako dobrega pri njih, da jih imate. A se da na njih kaj takega gledati, za kar bi praviloma rabil kakšno naročniško kartico. a je za mene kar kakšen cenejši sprejemnik v redu.
  Hvala
  LP
   
 15. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Ne vem kaj ti bo FTA sprejemnik? Dobrih HD FTA kanalov skorajda ni, večinoma so razni promo kanali itd. Pa tista razpredelnica FTA HD kanalov naj te ne zavede. Nekateri niso dosegljivi v SLoveniji. Recimo BBC HD ter ITV HD ne boš lovil z 85cm anteno...

  Glede Solo/Uno, Uno je najnovejši model. Solo je zastarel, se ga ne splača kupit.
   
 16. krebs11

  krebs11 Početnik

  Če kupim Uno, kaj vse bom pa lahko gledal, malo opiši kako ta stvar deluje.
   
 17. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  preko ključev malo stvari dela, večina bedarije. Veliko pa dela, če se povežeš na kakšno C linijo, vendar o tem tule javno na forumu ni dovoljeno pisat.
   

Share This Page