1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Namestitev Cccam na Fedora 12 linux PC

Discussion in 'Cccam' started by SatAdmin, Aug 7, 2010.

 1. SatAdmin

  SatAdmin Guest

  Najprej namestite Fedoro 12. Nato nujno preko terminala zaženete ukaz "yum update" , ki popolnoma posodobi Fedoro 12.

  Nato si priskrbite naslednja dva programa. Putty in WinSCP. Pri nam omogoči, da se povežemo na server in ga upravljamo preko telneta. Drugi program pa nam omogoči, da dostopamo do datotek na serverju.
  Nato sledi priprava cccam datotek. Na strani http://www.dreamboxtool.com/ poiščite želeni CCcam. Predlagam verziji 2.1.3 ali 2.1.4. V preneseni .zip ali .rar datoteki poiščite datoteko z imenom CCcam.x86 ali CCcam.x86-64, če imate 64 bitni operacijski sistem.

  Ko poiščete vse datoteke in jih pripravite, zaženite program Putty. S tem programčkom bomo ustvarili nekaj direktorijev, ki so potrebni za delovanje CCcama. Ko se s Putty povežemo na server, se moramo prijaviti kot root uporabnik! V Putty moramo vpisati naslednje ukaze:
  mkdir /var/etc
  mkdir /usr/local/bin


  S tem ustvarimo nove direktorije. Sedaj ko imamo te dve mapi, je potrebno storiti še nekaj. Iz root uporabnika jih moramo prenesti na uporabnika, ki ste ga izbrali ob prvem vstopu v operacijski sistem. V mojem primeru je to tsrs888. V Putty je potrebno vpisati naslednje:
  chown tsrs888 /var/etc
  chown tsrs888 /usr/local/bin


  Sedaj zaženite WinSCP in s pomočjo tega programa na server prenesite vse pomembne datoteke. Cccam_x86 (ki ga preimenujte v cccam) ter CCcam.cfg. Cccam datoteko morate prenesti v /usr/local/bin ter ji dodeliti pravice 0755! CCcam.cfg pa prenesite v mapo /var/etc! Tej datoteki ni potrebno spreminjati pravic.

  Sedaj CCcam lahko zaženemo. Najprej se seveda prepričamo, če je z našim CCcam.cfg vse v najlepšem redu! CCcam zaženemo v programu Putty. Najprej se pomaknemo v mapo /usr/local/bin in sicer z ukazom cd /usr/local/bin

  Nato vtipkamo ./cccam -dv

  -dv pomeni, da ko zaženemo cccam lahko gledamo kaj se z njim dogaja. Če tega nočemo, vpišemo samo ./cccam!

  Sedaj je potrebno narediti skripto, ki omogoči, da se Ccam ob prižigu serverja samodejno zažene. Ponovno bomo uproabili program Putty. Vtipkamo sledeči ukaz:
  sudo nano /etc/rc.local

  Na dnu te datoteke dodajte tole linijo: /usr/local/bin/cccam

  To je vse. Nato samo pritisnete CTRL+X, nato Y in vse skupaj potrdite z pritiskom na ENTER!

  To je kratek opis namestitve CCcama na Linux server, v mojem primeru na operacijskem sistemu Fedora 12. Enaka navodila veljajo tudi za Ubuntu.
   

Share This Page