1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Nov lastnik VU+ Duo

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by mirko53, Mar 1, 2011.

 1. mirko53

  mirko53 Početnik

  Evo, pa sem podlegel! :rolleyes:
  Od jutri naprej bom lastnik VU+ Duo z vgrajenim 2TB diskom in W-Lan stickom.To hkrati pomeni, da se bom po parih letih ločil od Dreamboxa DM 7020, ki mi odlično služi(je bistveno stabilnejši od DM7000!).
  Upam, da nakupa ne bom obžaloval.Aparat dobivam sicer za kar korektno ceno, a v primerjavi z mnogimi drugimi seveda ni poceni(če človek seveda ne vzame za merilo DM8000! ;) ).
  V naprej se priporočam, če mi bo potrebna kaka pomoč, a upam, da strahotnih razlik glede na Dreambox ni.
  Realno gledano mi tale nakup ni bil ravno potreben, a mi to itak ni prvič, čeprav si vsakič rečem, da zadnjič! :D
   
 2. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Cestitam, zdaj vstopas v svet visoke locljivosti.
   
 3. mirko53

  mirko53 Početnik

  Če smo precizni, čisto tako ni!Imam Totalov HD sprejemnik, ki pravzaprav sploh ni slab, ni pa kriv za slabo sliko na številnih kanalih.
  Poleg tega sem imel(pravzaprav še imam) HD sprejemnik Homecast, ki pa mi je crknil in se ne da popravit(sicer zelo lepa škatla!), imel pa sem že tudi Clarke-Tech HD, ki pa mi je bil preprosto dolgočasen zaradi omejenih možnosti.
  Prvi SAT sprejemnik sem imel že pred 22 leti, v tem času pa sem že marsikaj preizkusil, tako da me tudi moj antenski montažer občasno pokliče in vpraša, če imam kaj novega.Evo, pa ga bom spet razveselil!Poleg tega bo potrebno na novo montirat razne preklopnike, da bom uspel "nahranit" kar 4 tunerje!
  Nekateri hobiji pač z racionalnim razmišlanjem nimajo nobene prave veze.Malo samokritike ne škodi, čeprav pomaga itak ne!
   
 4. ufm

  ufm Zlatna sredina

  Sem v pisanju zaznal kar nekaj podrobnosti z mano glede menjave tehnike :) Razlika pa je v tem, da jaz "odslužene" SAT sprejemnike oddam (Clarketecha sem celo na eBayu prodal :) Komaj čakam, da boš poročal, kako boš zadovoljen z VU+...
   
 5. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  pol si že veteran :)

  No, VU+ DUO je huda mašina z mnogo možnostmi. Zdej moraš pogruntat, kater image ti najbolj sede. Izbira je ogromna.
  Sam ti predlagam VIX 2.0
   
 6. mirko53

  mirko53 Početnik

  Sprejemnik je že pri hiši in lahko rečem, da mi je sam design zelo všeč(eleganten, nekičast) in bo kar pasal v mojo HT linijo.
  Kakovost ohišja je sicer za 2 razreda boljša od Dreamboxa DM7xxx.Do tu vse OK.Tudi daljinec je priročen in deluje kar čvrsto, čeprav nobl tudi ni.
  Se bo pa verjetno zgodilo, da bom vse skupaj priključil šele v petek, saj imam tam zadaj dejansko brez števila kablov in rabim nekaj časa za metodičen pristop.Seveda bom rade volje javil prve vtise!
   
 7. Gogo

  Gogo Zlatna sredina

  Čestitke za dobro izbiro pri nakupu sprejemnika......bodi brez skrbi boš še bolj navdušen ko boš odkril vse skrivnosti :D ki jih ni nikoli premalo
  No ker si ze veteran boš takoj opazil in odkril vse kaj ti ponuja

  Maš pa resnično prav glede daljinca, res bi lahko bil boljsi(materijal) ampak moj je po letu dni uporabe, še vedno brez težav, tako da nekak "cheep" izdelava ko ga prvič vidiš tudi ni.....vsaj v notranjosti

  AMPAK......na koncu pa je to super da si ga lahko po mili volji prilagodiš - VSE!!! Da o podpori ne govorim :thumbsup:
   
 8. ufm

  ufm Zlatna sredina

  Kako že izgleda daljinec? Jaz prav vse pospravim v predal - uporabljam le Logitech Harmony. To vsem priporočam.
   
 9. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  harmony je kul zadeva, mam doma, samo še vedno raje uporabljam original daljinec, ker je izredno hitr. Harmony ima mal zamika, kar je pa zadost, da mi gre na živce.
   
 10. Gogo

  Gogo Zlatna sredina

  Sam sem tudi mel Harmony One pa sem ga prodal, nekak so manjkale dodatne funkcije, pa tudi ko si si vse sprogramiral je bil zakomplicirano, določene tipke so vedno manjkale, žena pa sploh ni hotela upravljat z njim da o kontrolah za TV ne govorim.....zatorej ostajajo originalni

  Čeprav če se že kdo odloča za univezalca toplo priporočam Harmony serijo......
   
 11. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  men na harmony one najbolj moti, da ni fizičnih barvnih tipk... Sej te tipke drugač ne uporabljaš veliko, samo pri takem sprejemniku, kot je vu+, pa se te tipke veliko uporabljajo in mi je bedno pritiskat tist zaslonček, ki je med drugim tudi počen :D
   
 12. ufm

  ufm Zlatna sredina

  Če smo že pri daljincih - jaz imam kar model Harmony 525, ki je bil tudi zelo poceni (okoli 50 EUR). Raje zamenjam tega na dve leti (kar sem že storil), kot pa da plačam mnogo več za sicer boljši model - a funkcionalnost je 100% ista. Model 525 ima tudi barvne tipke, prav ničesar ne pogrešam. Kar nekaj časa sam porabil za piljenje nastavitev pri Activities, ampak vse to povrne z zadovoljstvom. Uporaba enostavnejša ne more biti. Žal tega modela mislim, da ne delajo več.
   
 13. mirko53

  mirko53 Početnik

  Osebno ne mislim, da je kaj ekstra narobe z daljincem od VU+.Je lepo pregleden, kar dobro leži v roki, lahko bi bil le nekoliko bolj "nobl".No, je pa veliko še bistveno slabših in to tudi pri dragih aparatih.
  Sam imam tudi Harmony daljinca in to že par let, se pa nanj nikoli nisem prav privadil.Tako samo dela napoto poleg tistih šestih, ki so sicer na mizi in jih uporabljam! :D
   
 14. space

  space Zlatna sredina

  daljinc je eden iz med najboljših nč jamrat:_PPPP
   
 15. mirko53

  mirko53 Početnik

  Pustil sem se nategnit in sem kupil sprejemnik z nedelujočim trdim diskom! X( Prejšnji lastnik se izgovarja, da sam sploh nikoli ni sprobal delovanja diska, ker da "se ne razume na računalnike".

  Predvsem sem jezen sam nase, mi je pa jasno, zakaj mi ga je prijazno dostavil v službo, potem pa mi naknadno poslal račun po mailu, na katerem pa je zabrisal svoj naslov.Je sicer kar dejaven član Telstarjevega foruma.

  Kakorkoli že: Stran sem vrgel kakih 80EUR, pa zapravil precej časa in navdušenje mi je seveda malce zbledelo.Razumljivo! :wacko:

  Aparat sicer dela OK, se ga pa bom moral še privaditi.HD slika pa je izvrstna, zelo dober pa je tudi zvok! :thumbup:
   
 16. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  kako nedelujoč?
  Kater model diska pa je?
   
 17. Gogo

  Gogo Zlatna sredina

  Caki space.....ne hvalit danasnje daljince.....nekateri so res za en k****.......najboljse je bilo nekoc ko ni bilo daljinca in si moral za vsako spremembo vstat in iti do TV da si preklopil kanal.....če si mel tipke na senzor si bil car, kar tak tipke za pritisnit so tudi bile cool, ampak nostalgija je bila tisti okrogel gumb ki je zgledal kot programator pralnega stroja :thumbsup:

  Tak zdaj pa vsi jamrat :D

  P.S. No daljnec za VU+ se nahaja po moji oceni v sredini, malce vec oblikovalne izvirnosti in boljsega materijala mu ne bi škodilo (mogoce pa bo v nasledniku)
   
 18. Gogo

  Gogo Zlatna sredina

  mirko53......daj ga v računalnik da preveriš 100% če je hin......če ga že BIOS ne najde je verjetnost da je hin......

  Ampak če je 2TB je še ziher v garanciji!!!
   
 19. mirko53

  mirko53 Početnik

  Morda prodajalec le ni vsega vedel, saj mi sedaj skuša pomagat reševat situacijo.

  Je pa v forumih zaslediti, da gre za kar pogost problem in naj bi bila stvar v tem, da je treba HDD inicirat v original imidžu.

  Preko VCC mi diska tudi ne rata formatirat, a se ga v ftp vidi in to z nekimi drobnimi sistemskimi datotekami.

  OK, bom še probal, formatiranje v PC-ju pride čisto na koncu!
   
 20. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  kaj maš za eno sliko na sprejemniku? Predlagam vix 2.0, ki temelji na openpli 2.0. Tu deluje formatiranje in "mountanje" brez problema...
  Če maš blackhole ali VTI kar prešaltaj, ker te dve slike temeljita na original sliki od VU+, medtem ko ima OpenPLi svoj razvoj. Posledično je openpli najbolj napredna slika od vseh, ker ima nekaj funkcij, ki jih noben nima.

  Pa če imaš Samsung 2TB, poglej na net, ker nekateri potrebujejo firmware nadgradnjo, ker drugače zgubiš podatke!
   

Share This Page