1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Občutljivost tunerjev Vu+

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by humaxboy, Dec 7, 2012.

 1. humaxboy

  humaxboy Učenik

  Po nekaj mesečni uporabi Vu+ imam vprašanje : se je že kdo ubadal z občutljivost tunerja pri Vu+ Uno ? Imam namreč problem, da kadar uporabljam povsem normalen LNB (recimo Koscom kot v podpisu), imam problem z signali, ki imajo SR manjše od 2200-2300, saj signal prihaja in odhaja. Ostale frekvence gredo ok, tudi močni sateliti Astra & Hotbird. Če vzamem High Gain LNB, pa gredo vse frekvence tudi z zelo majhnim SR (tudi do 1333 SHANTTV na 12,5 W, 12602 H 3/4), vendar imam problem z močnimi sateliti, ker je jakost signala slaba (50-60%) oz. gre tako daleč, da na nekaterih frekvencah sploh ni signala. Verjetno gre za t.i. prekrmiljenje (nemci temu rečejo ubersteuerung) samega tunerja. Vprašanje : ali so tunerju v Vu+Uno (in verjetno Vu+Ultimo) res tako občutljivi, da se to dogaja ? Prebral sem že mnogo tega, da ostali sprejemniki niso tako občutljivi na tako močne signale. Ali se vam zdi to normalno ? Je že kdo uporabil t.i. 20 db dušilce ? Ali te samo porežejo premočne signale ostale pustijo na miru ?

  Humaxboy
   
 2. svarog

  svarog Moderator Staff Member

  Imaš nov FPGA 4.5 in gonilnike. Po tem popravku jaz nimam več nobenih težav z unotom. Vse dela ko špica, pa imam osnovni lnb in motor?
   
 3. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Nažalost ti jst ne morem pomagat, ker mam na DUO samo mainstream satelite (nimam motorja).
   
 4. makomako

  makomako Početnik

  Mogoče kdo ve, zakaj mi na nekaterih satelitih ne odpira kanalov(0% signala), ko pa prestavim nekaj programov naprej, pa recimo iz istega satelita odpre program. Potem pa tudi ostali programi, ki prej niso imeli signala dobijo signal in jih odpre.

  Ali je mogoče problem v skatli kjer imam 3 stikala(2xspaun 411,sur211 ), ker sem jih stlačil v nadometno štatlo brez tistih plastičnih nosilcev in se mogoče kovinska ohišja tiščijo skup?
   
 5. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  S tem mam trenutno tudi sam problem. Sem zamenjal stikalo, pa še vedno zajebava. Sem tudi kable nekaj rihtal, pa nič boljše. Verjetno je v kakšnem kablu še vedno problem ali pa kakšn LNB štrajka in vpliva na celoten sistem, se mi je to že zgodilo.
   
 6. humaxboy

  humaxboy Učenik

  Vse to imam...to kar opisujete fantje, da nekatere kanale ne odpira, se meni kdaj zgodi pri High Gain LNBju. Mam občutek, da mu tukaj zmanjka mA in da kar nekaj pobluzi. Potem pa prestaviš na drugo polarizacijo, pa gre.

  Humaxboy
   
 7. svarog

  svarog Moderator Staff Member

  Napiši mi nekaj kanalov in na katerem satelitu, oz frekvence??
   
 8. humaxboy

  humaxboy Učenik

  Recimo problematičen je SAT1 (12545 H), ki mi pri High Gain LNB doseže komaj 40% in kocka (normalni LNB 92%).Pa tudi nekaj drugih programov (ne spomnim se kateri) sploh ne delajo..jaz nimam razlage, zakaj se to dogaja.
  Evo še en primer : rtl (12188) -> High gain 53%, normalni 98%. zato pa pri 26E pri signalih, ki so slabi (recimo NHK World), High Gain - 46%, normalni 39-40%.

  Humaxboy
   
 9. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Bom preveril, tnx
   

Share This Page