1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

Signal na novem Astra 1N satelitu - 28.2E

Discussion in 'Vse ostalo o SAT TV' started by OldSkul, Dec 30, 2011.

1. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

Je kdo probal nove transponderje na tem 1N satelitu?

Men delajo na T90 anteni!! Probal sem Channel 4HD ter vse ITVje (vsi so seveda FTA kanala) in mam signal ravno na meji - 45 oz 49%. Zvečer mi še dodatno oslabi. Bom moral mal popravit LNB na anteni. Tisti kdor ima motor, lahko zlahka dobi še boljši signal. Jst mam 28.2 satelit na skrajni legi na moji T-90 anteni in tako je tudi signal slabši, kot pa če bi 28.2 imel v centru antene.

Poročajte...

2. Jalapeno

Jalapeno Početnik

Men ne najde nič ?(

3. OldSkul

Tele frekvence si probal? http://en.kingofsat.net/sat-astra1n.php

Vidim, da maš 95cm anteno, to bi moralo delat! Je pa možno, da tvoj motor ni dovolj natančno nastavljen ali pa LNB ni zadosti občutljiv. Jst imam Inverto Ultra Quad LNB na 28.2 poziciji...
    Je pa zanimivo, da je tako malo kanalov aktivnih na novem satelitu ?( ?(

4. snake561

snake561 Početnik

Meni najde vse programe. Imam pa motor in mislim da 80 cm anteno. Drugače so pa sami brezvezni programi, tako da ni nobena škoda, če ti jih ne najde :D

5. OldSkul

Brezvezni? Če človek nima cardsharinga so to še kako dobri (FTA) kanali. Na Channel 4HD in ITV1 je dostikrat kaj pametnega (zvečer so vedno filmi, drugače pa tudi Britanski talenti in XFactor). Channel 5 in 5 USA pa še ne poznam dobro. Channel 4HD je verjetno edini FTA HD kanal, ki je vreden imena HD.

6. snake561

snake561 Početnik

Kaj pa vem malo sem gledal guide na internetu in se mi zdijo nemški FTA programi veliko boljši. Če bi bili še ostali programi na tem satelitu (bbc, ostali itvji in tisti, ki so na astri 2d) bi bila zgodba že drugačna. Verjetno bodo še kaj dodali, glede na to da je šele nekaj programov na tem satelitu ?

7. ufm

ufm Zlatna sredina

Meni tudi še ne najde nič. Na primer na 10.964. Sicer imam Pento s 4 LNB (eden gleda na Astro 28,2), pa nič. Nato sem dal iskat še na tunerju A, kjer imam motor in 95cm anteno, pa tudi nič. Koliko pa imate vi signala in cm?

8. snake561

snake561 Početnik

signal 40% čez dan, zvečer ga pa pri meni zmanjka. Antena je 80 cm in pa sg-2100 motor

9. OldSkul

Hmm, men dons sploh ni delalo. Oblaki delajo svoje. Jutr bom mel cajt popoldne, pa bom mal probal izboljšat signal. Trenutno je 46% na 194xx frekvenci.

10. OldSkul

Po zadnjih modifikacijah na anteni imam na 5 USA kanalu recimo 9dB signala.
    Na Channel4 HD pa 8.3dB signala. Mislim, da se mi je na tej frekvenci signal izboljšal za 5 odstotnih točk.

11. humaxboy

humaxboy Učenik

Pri meni z 110 cm signala na vseh Astra 1n frekvencah okoli 12 db.Pri multifeed in pri 80 cm bo zelo na knap...
    Humaxboy

12. ufm

ufm Zlatna sredina

A lahko da kdo primer enega FTA Tv programa s tega satelita, ki ga dobro lovite, da probam ujet.

13. OldSkul

V zadnjih dneh so na 1N satelit prenesli kar nekaj novih kanalov. Med drugim lahko v Sloveniji že z 90cm anteno gledamo ITV1 HD ;)

Vse frekvence najdete tu:
    http://www.lyngsat.com/astra1n.html

14. OldSkul

BBC HD in BBC ONE HD sta po novem tudi gledljiva z normalno anteno. Jst mam sicer samo 41% signal, toda je pa stabilen :) Zakon res. V Sloveniji smo res dobro prišli skozi, za razliko od naših južnih nekdanjih bratov.

15. space

space Zlatna sredina

meni gre do 30 ni stabilen....bom probal še anteno popravit pa bom videl

16. mb76

mb76 Početnik

Ali bi po vašem mnenju moral imeti signal na 28,2 Astra 1N v okolici Maribora? Sedaj ga namreč nimam. Antena je 90cm Triax + motor.

Signal na ostalih satelitih na 28.2 je super.

Hvala za odgovore.

Share This Page