1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

Sky UK in Astra 1N satelit

Discussion in 'Narocniski paketi' started by OldSkul, Feb 19, 2011.

1. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

Kmalu bo prišel ta satelit, ki nam bo otežil gledanje sky uk paketa.

http://www.astra2d.com/astra1n.html

Po tej tabeli bo treba ene 105-120cm antena za Slovenijo. T-90 multifeed torej odpade. Sranje. X( X(

2. Gogo

Gogo Zlatna sredina

No ja......res nam slabo kaže :S

3. space

space Zlatna sredina

a mislite da bojo zdaj cel sky spravili na ta satelit?

4. Gogo

Gogo Zlatna sredina

Zmožni so vsega.....lega satelita jim je pisana na kožo.....razen za ne angleško govoreča področja

5. OldSkul

Je kdo probal nove transponderje na tem 1N satelitu?

Men delajo na T90 anteni!! Probal sem Channel 4HD ter vse ITVje (vsi so seveda FTA kanala) in mam signal ravno na meji - 45 oz 49%. Zvečer mi še dodatno oslabi. Bom moral mal popravit LNB na anteni. Tisti kdor ima motor, lahko zlahka dobi še boljši signal. Jst mam 28.2 satelit na skrajni legi na moji T-90 anteni in tako je tudi signal slabši, kot pa če bi 28.2 imel v centru antene.

Poročajte...

6. Jalapeno

Jalapeno Početnik

Men ne najde nič ?(

7. OldSkul

Tele frekvence si probal? http://en.kingofsat.net/sat-astra1n.php

Vidim, da maš 95cm anteno, to bi moralo delat! Je pa možno, da tvoj motor ni dovolj natančno nastavljen ali pa LNB ni zadosti občutljiv. Jst imam Inverto Ultra Quad LNB na 28.2 poziciji...
    Je pa zanimivo, da je tako malo kanalov aktivnih na novem satelitu ?( ?(

8. snake561

snake561 Početnik

Meni najde vse programe. Imam pa motor in mislim da 80 cm anteno. Drugače so pa sami brezvezni programi, tako da ni nobena škoda, če ti jih ne najde :D

9. OldSkul

Brezvezni? Če človek nima cardsharinga so to še kako dobri (FTA) kanali. Na Channel 4HD in ITV1 je dostikrat kaj pametnega (zvečer so vedno filmi, drugače pa tudi Britanski talenti in XFactor). Channel 5 in 5 USA pa še ne poznam dobro. Channel 4HD je verjetno edini FTA HD kanal, ki je vreden imena HD.

10. snake561

snake561 Početnik

Kaj pa vem malo sem gledal guide na internetu in se mi zdijo nemški FTA programi veliko boljši. Če bi bili še ostali programi na tem satelitu (bbc, ostali itvji in tisti, ki so na astri 2d) bi bila zgodba že drugačna. Verjetno bodo še kaj dodali, glede na to da je šele nekaj programov na tem satelitu ?

11. ufm

ufm Zlatna sredina

Meni tudi še ne najde nič. Na primer na 10.964. Sicer imam Pento s 4 LNB (eden gleda na Astro 28,2), pa nič. Nato sem dal iskat še na tunerju A, kjer imam motor in 95cm anteno, pa tudi nič. Koliko pa imate vi signala in cm?

12. snake561

snake561 Početnik

signal 40% čez dan, zvečer ga pa pri meni zmanjka. Antena je 80 cm in pa sg-2100 motor

13. OldSkul

Hmm, men dons sploh ni delalo. Oblaki delajo svoje. Jutr bom mel cajt popoldne, pa bom mal probal izboljšat signal. Trenutno je 46% na 194xx frekvenci.

14. OldSkul

Po zadnjih modifikacijah na anteni imam na 5 USA kanalu recimo 9dB signala.
    Na Channel4 HD pa 8.3dB signala. Mislim, da se mi je na tej frekvenci signal izboljšal za 5 odstotnih točk.

15. OldSkul

Signal je padel jebemu. Zvečer mi nič več ne dela, čez dan mi pa komaj!

16. humaxboy

humaxboy Učenik

Ja sem poročal že v drugih forumih, da je signal padel za 3-5% od včeraj, nekaj so šraufali pri beamu. Pri meni na 110 cm je signal še vedno dovolj 60%,vsaj na BBC transponderju (10773 H) ki je najslabši.

Humaxboy

17. OldSkul

Ja, pr men pa na robu t-90 ne more dobr delat. Bom probal še malo LNB poštelat.

18. OldSkul

signal je spet močnejši ;)

19. svarog

svarog Moderator Staff Member

jaz imam anteno 85cm+motor in bbc dela za silo 39% signala. itv so od 5 pa do 42 :) eni delajo gladko drugi ne :) npr skysport3 hd ima signala 98 :)) par kanalov pa celo saMo 2 . zanimivo kakšna razlika je med trans.bom probal za kakšno stopinjo zamaknit, čeprav angležev, ne gledam preveč. edino zdaj ko imajo fin f1 kanal :) zame najbolj važen je 13e :))

20. humaxboy

humaxboy Učenik

v petek sem se malce igral z Gibertini Penta 85 in brez problema naštimal vse angleže na 28,2E na multifeed anteni. Je pa res da brez "aparature za max.signal" in Inverto Black Premium Twin to nažalost ne gre oz. signal je zelo na meji. Skratka 28,2 E v centru, potem pa 19,2 E in 13 E na skrajnih legah. Vse špila brez problema, na ClarkTech 5000 60% signala (50% je meja) npr. pri BBCju.

Humaxboy

Share This Page