1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Težava omrežne povezave AZ Elite

Discussion in 'Azbox sprejemniki' started by Odoaker, Aug 31, 2012.

 1. Odoaker

  Odoaker Početnik

  Imam zelo slab očutek glede ethernet-a na AZbox Elite. Povezava z routerjem ni več mogoča. Preizkusil sem factory reset, vendar brez uspeha. Problem se je pojavil po nevihti prejšnjo nedeljo. Čeprav sem vmes izklopil tako coax cabel kot utp je možno, da je prišlo do okvare že prej. Ima kdo od vas kakšen nasvet? Ali je možno vzpostaviti povezavo preko USB?
   
 2. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  WIFI je ena bolj realnih rešitev! Več ne vem povedat, ker nimam tega.
   
 3. Odoaker

  Odoaker Početnik

  Si mogoče imel v mislih tale bridge. Kaj pa tale varjanta link? Kot jaz vem Elite ne omogoča Wi-Fi. Je potrebno nameščati tudi gonilnike v teh primerih?
  Hvala za odgovor.
   
 4. Odoaker

  Odoaker Početnik

  Vidim da sta že 2 meseca kar sem zadnjič pisal o az-težavah. Torj stvar je taka. Ethernet chip na vezju je bil skurjen, torej sem ga moral z ebay naročiti s kitajske, dobil sem serviserja ki je vse skupaj zamenjal. Težava je v tem, da mi na noben način ne pokaže IP. povezava je do neke mere vzpostavljena če mam enable DHCP, vendar v network testu se izkaže IP adsress unconfirmed, prav tako nameserver. Mislim da ruoter ni tukaj problem; led sveti DHCP je omogočen. Preizkušal sem tudi reciver v Rescue mode in še vedno no IP. Če imate kakšen nasvet?
  Lp
   
 5. Odoaker

  Odoaker Početnik

  No kakorkoli že, stroj sedaj deluje. Router je nekaj zatajil.
  Imam samo občutek da pišem sam sebi?

  lepo se mejte
   
 6. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Ni veliko lastnikov azboxev...
   
 7. hansmayer

  hansmayer Učenik

  Jaz mam en Elite ki je Dead ...No ne čisto mrtev..Piše samo boot .Poskusil sem marsikaj!Zgleda da bo treba z rs232.Zgleda pa vse skupaj kar zapleteno...A ve mogoče kdo kako magično rešitev!Hvala!
   
 8. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  vprašajte na novisf, tam je aktivna skupnost lastnikov azboxov.
   

Share This Page