1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Total (tv) beginner

Discussion in 'Vse ostalo o SAT TV' started by LaKoTnIk, Apr 6, 2011.

 1. LaKoTnIk

  LaKoTnIk Početnik

  Pozdravljeni!

  Najprej pozdravljeni forumaši na tem forumu. Na hitro sem preletel nekaj tem, kjer sem opazil, da vas je kar nekaj, ki veliko veste o SAT-tv. Ker sem geografsko omejen, tv-ja ne morem imet preko bakra ali optike, se bom očitno moral podat v satelitske vode... če bom želel pogledat še kaj drugega kot koleričnega Slaka na RTVSLO, ali "državapanič" novic na Kanalu A :)

  Skratka, zanima me, kaj človek potrebuje za 3 sprejemnike? Nisem totalen laik na področju AV distribucije. Da pa se sam ne jajcam, bi želel povprašat majstre, ki tukaj definitivno ste, kakšne so moje možnosti.

  Okej, jasno mi je, da bom potreboval "talar", ter nek sprejemnik v hiši. Zanima me, je mogoče signal nekako razdeliti in ga v obliki digitalnega signala pošiljati preko koaksialca ali pa UTP-ja na sprejemnike *edit* TV-je v hiši, ki pač že imajo MPEG4 vgrajen, ali je to znanstvena fantastika? glede na to, da bom/bi imel Total TV (alternativa?), potrebujem za vsak TV tisti digitalni sprejemnik, ali obstaja alternativa?

  Sem popoln laik na področju SAT-tv, bližje mi je IP TV, vendar če prav razumem bi za 3 TV-je potreboval stvar ki se imenuje LNB quad (a sem prav dojel, da je to tisti "nosek" pred satelitskim krožnikom? in če da, kako potem speljem ta signal do TV-jev (kar je pa v bistvu vprašanje ki sem ga zastavil že prej).

  Hvala za odgovore!

  Lpd
   
 2. sidney70

  sidney70 Učenik

  rabis kroznik=antena in LNB, ki ima 4 izhode (quad) ... ja to je na anteni .... potem pa se za vsak tv svoj sprejemnik ... in seveda vsak svojo narocnino, ce mislis met total tv ... drugace ne gre ...

  predstavljaj si en videorekorder, ali dvd player na 3 tv-jih ... edino, ce bi vsi gledali isto, drugace se ne da ...
  ce se ti gre samo za nase kanale, potem ti svetujem DVB-T (digitv) ... mislim, da je skoraj 100% signal, ali pa vsaj malo ... potem pa dobra antena, ojacevalec in sprejemnik ... to te pride cca 100€ ... potem pa se cca 50€ za en sprejemnik ... antena je lahko samo ena ...

  ce bi pa rad se kaj zraven pa kak combo sprejemnik ... se pravi da sprejemas satelitsko in zemeljsko skupaj ... seveda samo z obvezno rtv narocnino
   

Share This Page