1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

VU+® UNO in Ultimo: Hybrid - DVB-C/T-Tuner

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by matija, Dec 29, 2011.

1. matija

matija Početnik

Pozdravljeni,
    ali ta tuner deluje v MPEG4 okolju, kot ga imamo v Sloveniji.
    Ali ima kdo Hybrid - DVB-C/T-Tuner montiranega v UNO-tu in mu deluje?
    Zanima me tudi, kakšna je slika s tem tunerjem.

Ob tej priliki želim vsem kolegom lepe praznike in Srečno 2012!

Matija. :rolleyes:

2. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

Seveda deluje v sloveniji. MPEG4 je itak standard pri vseh teh dodatnih tunerjih. Slika je pa itak odvidna od slike, ki jo posilja operater. Mislim, da ce ga kupis, ne bos razocaran, moras pa vedet, da bos potem izgubil satelitski tuner...

3. matija

matija Početnik

Pozdravljen,
    če bom kaj kupil, potem bo to VU+ Ultimo s 2xS in1xT/C tunerjem;
    po mojem vedenju ima VU* za Uno in Ultimo isti Hybrid - DVB-C/T-Tuner.

Dejansko pa me zanima, ali si ta Tuner že sam preizkusil, da dela.
    Pri nadrobnem ogledu opisa je napisano, da je C del HDTV!!!- tako sem videl v trgovskih popisih.

Zakaj tečnarim: na nemškem forumu* http://www.vuplus-support.org/wbb2/thread.php?postid=256464#post256464 *mi je nekdo odgovoril, da ta tuner na Poljskem v okolju MPEG4 ne deluje, temveč le v MPEG2.

LP Matija

4. OldSkul

Opa, ULTIMO bo zihr zakon mašina, dobra odločitev.

Pusti te nemce, sej ne vejo dobr. Oni majo MPEG2 DVB-T sistem, pa jih mal mede :D Sej treba samo mal logike uporabit. Z njihovim tunerjem lahko gledaš HD kanale ane. No, za te kanale je pa MPEG4 nuja. To je to.

5. matija

matija Početnik

Oni gledajo HD kanale na Kablu in SAT-tu in zato je res tako , kot praviš.
    V D šele v 2012 ugasnejo vse analogne TV oddajnike.

Odgovoril mi je neki Poljak, tam pa domnevno imajo MPEG4 DVB-T sistem in on trdi , da ta tuner ne dela.

Ali si ga morda že preizkusil ta tuner v našem okolju?

Sicer pa Ultimo zelo pohvalijo, malo je pripomb na daljinec (premajhne tipke) in malo na ventilator.
    Nebi želel biti brez terestičnega dela, če ta tuner ne dela v SLO!

6. OldSkul

Nimam tega tunerja. Vprašaj lastnika elsat.si strani, on bo ti bo verjetno znal povedat kaj pa kako. MPEG4 je MPEG4 in ni drugega standarda. Povsod mora delat in tudi dela ;)

Ne vem zakaj je blo treba spreminjat UNO/DUO/SOLO dalinc, ki je odličen. Izjemno odziven, kar je treba pripisat tudi velikim in trdim tipkam.

7. matija

matija Početnik

Na žalost imajo tako slabo urejen forum, da niti noter ne pridem.

Pa vseenoše to: danes sem na nekem De Forumu prebral, da bodo morali imeti vsi
    resiverji (od 2012naprej) v Eu take sposobnosti, da bodo delovali v MPEG4 resoluciji.
    Če je tako, potem je tudi moje vprašanje rešeno.

To je podobno, kot da je od letos naprej poraba v Standbayu 1,0W-in to drŽi!

8. matija

matija Početnik

V Nemčiji kupljeni ti Tunerji v SLO ne delujejo (samo MPEG2).
    Estoci prodajajo prave C/T Tunerje in jih uspešno prodajajo tudi na Irskem.
    Danes sem ga preizkusil in deluje OK.

" Hybrid Tuner DVB-C/T tuner module for VU+ Uno Ultimo HD Digital receivers.
    Support both types of digital cable/terresterial signals: MPEG2/MPEG4, High Definition/Standard Definition.
    Made by LG. Item Number: 33065624124"
    http://global.ebay.com/VU-Hybrid-DVB-CT-...0656241243/item

LP Lokar.

Share This Page