1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

DM500HD kratek opis

Discussion in 'Enigma 2 sprejemniki' started by OldSkul, Sep 30, 2010.

 1. OldSkul

  OldSkul Guest

  Evo, pa sem dobil še 2. sprejemnik za kabinet. Sem dolgo časa razmišljal ali bi vzel neki poceni sprejemnik ala opticum 9600 oz. kakšen IPBOX, samo pomoje je vedno tako, da so taki sprejemniki stran vržen denar oz. zahtevajo preveč igračkanja. Tako da sem se odločil, da kupim "pravo" stvar, kjer vse dela.

  Skratka DM500HD izgleda super in paše zraven 32C530 samsung TVja. Ker je škatlica tako majhna, ga imam kar pod spodnjim robom TVja. Kvaliteta izdelave je dobra, bom videl kako bo v prihodnosti. Ventilatorja se skoraj ne sliši, v menijih lahko tudi spreminjaš voltažo. Jaz jo imam na minimumu. Seveda je potrebno imeti pravi image, ker nimajo vse slike možnosti spreminjanja voltaže. Jaz trenutno uporabljam OpenPLi, ki je moja najljubša slika, vsebuje tudi najnovejše gonilnike.

  Drugače je hitrost enaka kot VU+ DUO, daljinec se mi zdi slabši, ker sem se pač navadil na vu+duo daljinec. O kvaliteti slike težko kaj rečem, mogoče kaj več o tem takrat, ko bom testiral oba sprejemnika na istem televizorju.

  Skratka za 320EUR je ta sprejemnik bomba, VU+ SOLO je njegov edini bližnji konkurent. V SLO je cena obeh ista, tako da naj vsak presodi kaj se mu bolj splača.
   
 2. OldSkul

  OldSkul Guest

  Težave s priloženim črnim daljincem!

  Nad njim sem razočaran, ker ne dela dobro. Mal je počasen in pa kakšna tipka se včasih sproži kar dvakrat. Zelo nenavadno in nisem edini s temi težavami. Na IHAD forumu je dost takih. Zanimivo je to, da menda tastari srebrni daljinec od DM800 dela z DM500HD čisto normalno.
  Na srečo imam doma enega rezervnega univerzalca (ravno za take primere), ki dela popolnoma normalno! Bom moral probat še Harmony ONE, ki ga uporabljam v dnevni sobi.
   
 3. space

  space Zlatna sredina

  Ko sem kupoval Vu+solo sem dobil ta info da so z pilotom težave pri dreambox 500HD
   
 4. snake561

  snake561 Početnik

  Pozdravljeni sem nov tukaj!

  mene pa zanima sledeče glede tega sprejemnika: kakšna je slika v primerjavi z Vu+ duo, in kakšne so druge prednosti in slabosti med tema dvema (ne mislim glede specifikacij, ampak lastne izkušnje, ker vse te dodatne krame, ki jo ima Vu+ duo ne potrebujem). En tuner mi je dovolj, card slot tudi, 3 usbjev ne rabim ...

  Prehajam iz Victory sprejemnika, ki za posodabljanje potrebuje povezavo z PCjem. Kako je tukaj: vse lahko uredim na samem receiverju preko interneta ali moram imeti povezavo preko mini. usbja ? (mislim na posodabljanje liste kanalov, softwara...)

  To je zaenkrat vse.
   
 5. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  sprejemnika sta dokaj enakovredna. DM500HD ima samo to prednost, da ima boljši CPU, ki je boljši za multimedijo. Drugače pa po hitrosti sta si enaka. Slika je enaka... VU+ DUO ima pač dosti več opreme, če pa praviš, da ne rabiš, vzameš komot DM500HD.

  Sprejemnik posodabljaš preko mreže! Mini-USB ni uporaben za USB diske, USB ključke in USB tunerje, uporablja se ga samo za nameščanje softwera (enigma 2).
   
 6. snake561

  snake561 Početnik

  hvala!

  potem ni dvoma zame je bolj ugoden dm500 hd. Nima USB-ja to me malo moti ampak zato ne bom dal 100 € več
   
 7. sidney70

  sidney70 Učenik

  USB se da dodatno montirat .. problem je bil v napajanju, a se dobi kit, ki ga enostavno ugradis zraven ... ja res je tale USB velik minus ...
   
 8. snake561

  snake561 Početnik

  Pozdravljeni!

  Imam novo vprašanje: bi se dalo sprejemnik nastavit tako, da bi v dnevni sobi gledal dvb-t programe preko dvb-t ključka (če vzamem vu+ duo) in hkrati satelitske programe preko streamanja na računalnik v drugi sobi oz. bi se dalo gledati programe iz različnih tunerjev na dveh tvjih (eden preko scart in eden preko hdmi oz oba preko hdmi razdelilca) ?

  In še nekaj za streamanje vidim, da se po večini rabi vlc, ki mi ni prav preveč všeč, je mogoče kdo probal preko wmc-ja ali media portala?
   

Share This Page