1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Kakšen sprejemnik vu+ duo2 naj človek kupi?

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by Cefizelj, May 10, 2014.

 1. Cefizelj

  Cefizelj Početnik

  Odloćam se za nakup sprejemnika Vu* duo2, pa ne vem za katero kombinacijo tunerjev naj se odločim, ker obstaja tolikšna ponudba. Za začetek bi mi zadoščala kombinacija 1x DVB-S2 in 1x DVB-T2. V spletnih trgovinah sem našel te ponudbe...
  1. VU+ Duo2 Full HD 1x DVB-S2 1x DVB-C/T Sat Kabel Linux Receiver PVR Ready
  2. VU+ Duo2 Full HD Dual 1x DVB-S2 1x DVB-C/T Sat Kabel Linux Receiver PVR Ready
  3. VU+ Duo2 Full HD Twin 1x DVB-S2 1x DVB-C/T/T2 Sat Kabel Linux Receiver PVR Ready
  Prva in druga kombinacija ne vsebuje DVB-T2 tuner zato odpadeta. Ne vem pa, kaj pomeni oznzka 'Twin' pri tretji kombinaciji? A mogoče kdo ve, kakšne vrste sprejemnik je ta Vu+ duo2 Twin varianta? V čem se npr. razlikuje od prvih dveh? Cena za vse tri kombinacije je skoraj identična.
   
 2. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Sumim, da je to eno in ista stvar (Twin, Dual), razlika je v drugem tunerji, ki je v enem primeru tudi T2. Kakšna je uporabnost sledečega sicer ne vem, kdaj bomo to imeli pri nas??
   
 3. Cefizelj

  Cefizelj Početnik

  Gre za ponudbo oz. oglas enega prodajalca, ki ponuja vse te tri kombinacije.
  Kaj pa če gre za novo verzijo sprejemnika, ki ima samo dva tuner slota?
  Še najbolje bo, da nabavim Vu+ duo2 sprejemnik z 1x DVB-S2 ter še 1x vgradni DVB-T2 tuner in ga sam vgradim. Tako vsaj ne bom kupil mačka v žaklju, ker kaj pomeni Twin v oznaki res nimam pojma.
  V DVB-T2 mislim da že oddajajo privatne pakete Hrvati in Avstrijci. Italijani štartajo 2015.
   
 4. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Dual enostavno pomeni, da sta v enem tunerju dva izhoda, ki se ju lahko uporablja istočasno. Na hm-sat-shop so lepo nanizane vse variacije kanalnikov. Zakaj je pri tvojem trgovcu označeno z Twin, res ne vem.
   
 5. Cefizelj

  Cefizelj Početnik

  Gledal sem Vu+ ponudbo pri AC-sat-corner. Linka ne bom pripopal, ker ne vem, če je na forumu to dovoljeno. Poštnina je 20 EUR, HM-SAT zahteva 24 EUR. Obe poštnini sta kar precejšnji, saj nekateri trgovci iz Nemčije pokasirajo tudi samo 11 EUR za poštnino v Slovenijo.
   
 6. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  hm-sat sem dal samo kot primer, jaz pri njih ne kupujem razno zaradi poštnine
   
 7. Cefizelj

  Cefizelj Početnik

  Pri hm-sat poleg 24 EUR poštnine zaračunajo še +4% vrednosti nakupa, če plačaš s kreditno kartico ali PayPal. AC-Sat-Corner ima to postavko 2,5%.
  Sprejemnik sem danes naročil pri AC-Sat-Corner za 419 EUR. Vzel sem tudi dodatni DVB-T2 tuner (59 EUR), ki ga bom sam vstavil v sprejemnik.
  OldSkul, hvala za koristne nasvete!
   

Share This Page