1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Kmalu pride ven dvojni DVB-S2 tuner!

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by OldSkul, May 3, 2012.

 1. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Na novisf forumu sem prebral tole informacijo, da za UNO pride dvojni DVB-S2 tuner, kar lahko pomeni, da bo VU+ nehal s proizvodnjo DUO modela in bo raje prodajal samo UNO, z možnostjo dvojnega sat. tunerja. Po mojem mnenju pametna rešitev, kajti DUO je star že dve leti in verjetno nima smisla, da si VU+ kanibalizira svoje produkte.

   
 2. svarog

  svarog Moderator Staff Member

  nice, bo vsaj ceno držal :)
   
 3. humaxboy

  humaxboy Učenik

  Vse lepo in krasno, ampak pri Vu+ bi lahko naredili tudi nekaj na firmwaru. Zadnje mesece niso naredil čisto nič, še vedno so problemi z DVB-S2 signali in low SR signali.Še moj star DM800 je znal to sprejemati brez težav...
  Glej
  http://openpli.org/forums/topic/22598-parameters-shown-on-infobar-are-wrong/
  http://openpli.org/forums/topic/22336-problems-with-reception-on-turksat-and-low-sr-frequencies/

  Humaxboy
   
 4. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Se zelo strinjam. Problemi niso samo pri teh težavah, ki si jih omenil. Marsikdo se pritožuje, da se mu sprejemnik v stanju pripravljenosti kar naenkrat obesi in se ga ne da zbudit (to sem tudi sam dobživel nekajkrat). In še so nekatere malenkosti, ki jih VU+ še ni popravil, od kar so preskočili na 3.x kernel. Čedalje bolj redko izdajajo gonilnike in še takrat ko kaj izdajo, so popravki malenkostni.

  Naj se ne zajebavajo, ker čedalje več uporabnikov prehaja na XT/Xtrend, kmalu pa pride tudi Gigablue z res močnimi lastnostmi.
   
 5. svarog

  svarog Moderator Staff Member

  xtrend ima podobne težave, vsaj z low f. in še kaj. gigablue bomo videli. drugače pa nastaviš inversion na on, in stvar deluje. z novim blackholom mi se do zdaj šđe ni obesil in tudi zvok deluje po bujenju iz spanja.
   
 6. humaxboy

  humaxboy Učenik

  No vsaj nekdo pove "straight and direct" :D . Dejstvo je, da imajo Vu+ odlični HW, vendar če ni popravkov na 3.x kernelu, kot jih omenjaš, potem manjka tista pika na i. Pri Dreamboxu so sedaj izdali HBBtv, ki pa ga na srečo ne potrebujem, osebno mi je važno, da dela IPTV 100% ok in vsaj osnovne stvari, kot še šika. Bojim se, da bomo videli bolj malo popravkov tudi v prihodnosti...

  Humaxboy
   
 7. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  VU+ je najboljši hardwer na trgu, če gledamo samo kvaliteto izdelavo. Najboljši softwer je Xtrend/CT, največje cene ma pa Dreambox hahaha

  HBBtv pride konec meseca tudi na VU+ in sicer bo najprej prišel na vrsto Ultimo. Predvidevam, da takrat dobimo tudi nove driverje. Upam!!
   
 8. svarog

  svarog Moderator Staff Member

  Točno kaj nam bo prinesel ta novi standart oz. kaj sloh je to. ja len sem in se mi ne da brati :)
   
 9. humaxboy

  humaxboy Učenik

  Bomo videli...jaz ostajam na vu+Uno, ker ne rabim več. Pustimo se presenetiti :D
   
 10. humaxboy

  humaxboy Učenik

  No očitno se nekaj premika, vsaj pri PLI. Izdali so 3.0 verzija.
  Več na http://openpli.org/news/openpli-3-0-new-alpha-experimental-images/
  Osebno bom malce počakal, da vidim, kaj pravijo drugi uporabniki.

  Humaxboy
   
 11. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  jap, samo je še dost pomankljivosti, tako da bom tudi jst še počakal.
   

Share This Page