1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

novejši image - razni

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by fatmir, Feb 7, 2012.

1. fatmir

fatmir Zlatna sredina

Zakaj mi pri noveših imageov ne naredi zagona enigme po končanem flashanju. Sveti samo zelena ledica in nič se ne dogaja.

2. sat

sat Početnik

Pri VIX- u je potrebno čakati kar nekaj minut...
    Ali gre?
    L.P.

3. fatmir

fatmir Zlatna sredina

Ne gre, starejše pa naložim brez problema, probal sem:

BlackHole-1.7.2-vusolo_usb

openaaf-1.0-vusolo-20120123_usb

ViX-2.3.204-vusolo_usb

4. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

tanov bootloader moras nalozit, poglej na vuplus stran

5. fatmir

fatmir Zlatna sredina

Aha, velikost imageov je različna; do 48Mb gre kar je več pa z novim bootloaderjem.....

6. fatmir

fatmir Zlatna sredina

Sem, ostal kar na zadnjem ViX-u. Mi še najbolj ustreza.

lp

7. OldSkul

Če ne boš dal gor tanovga bootloader, potem to pomeni, da boš obtičal na starem kernelu in starih gonilnikih...

8. fatmir

fatmir Zlatna sredina

Sem že nadgradil in naložil ViX-2.3.204-vusolo_usb, kar je bil tudi pred nadgradnjo bootloderja problem. Sedaj lahko naložim kar hočem, ampak kot sem rekel mi je tale najbolj všeč.

lp

9. ufm

ufm Zlatna sredina

Kje pogledam, kateri bootloader imam?

10. fatmir

fatmir Zlatna sredina

Mislim da je sistem info, pri Vixu ne vem, vem pa da AAF image ima v panelu. Mora pisat kernel 3.1.1.

11. ufm

ufm Zlatna sredina

Naložil sem: duo_cfe_3_0_usb. Nato sem izbral posodobitev OpenPLI slike. Nadgradilo je 63 paketov. Po ponovnem zagonu piše samo: Starting...

Kje je fora?

12. OldSkul

Iz katerega datuma si mel stari image?

13. ufm

ufm Zlatna sredina

Enigma: Od 28. Dec 2011

Last upgrade mi sedaj piše: Feb 10 2012 19:17

14. ufm

ufm Zlatna sredina

Spet poizkušam z nadgradnjo OpenPli slike. Najprej napiše, da bo posodobilo 45 paketov. Ko se postopek konča, napiše: Končano - nameščeno ali nadgrajeno 63 paketov. Ko za nadaljevanje pritisnem OKme vpraša o ponovnem zagonu. Če izberem NE, vidim, da je Last upgrade: Feb 10 2012 19:30. Ko grem delat backup na HDD vidim, da se ja ta vtičnik posodobil. Backup mi naredi OK. Če naredim le ponovni zagon Enigme je vse lepo in prav.
    ČE PA DAM PONOVNI ZAGON, pa spet le: Starting... Koliko časa pa naj bi počakal?

15. OldSkul

Ne bi smel čakat. Očitno se spet ne da nadgradit in ti ostane le ponovno nalaganje slike. Poleg backupa seveda...

:(

16. ufm

ufm Zlatna sredina

Ahh... Sedaj pa spet ne vem, kaj to pomeni v praksi. Imel sem velike težave, da sem usposobil DVBt.

Torej, kako naj postopam, da bom imel posodobljen sistem in, da bom lahko imel gonilnike in vtičnike iz backupa (kot pač imam sedaj), ali naj raje pustim pri miru.

Share This Page