1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

Picons

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by ufm, Jan 2, 2011.

1. ufm

ufm Zlatna sredina

V Vu+ sem zadaj vključil USB ključek. Vidim ga v Filebrowser. Nanj želim shraniti Piconse, vendar me ob nameščanju vpraša le, če jih želim shraniti na "Internal Flash", ali pa na "Harddisk". Ne ponudi možnosti "USB stick". Imam OpenPLI 2.0.

2. Gogo

Gogo Zlatna sredina

A si mount-al ključek?

Pri VTi ga treba potem pa avtomatsko zazna piconse in ti jih ob prvi spremembi kanala že prikazuje :thumbsup: kul

Dodajam:
    P.S. Ali pa si DL preko PCja, ustvari obvezno mapo "picons" na korenu kljucka in vanj skopiraj ikone potem pa je potrebno samo vstavit v USB režo tik pod LAN konektorjem in mountat ključek......seveda to velja pod VTi za PLi pa nisem prepričan

3. ufm

ufm Zlatna sredina

Gogo, kaj misliš pod "mount ključka"? Sem mislil, da če ga vidim v File browser, da je to že dovolj, da ga sistem vidi. ... pa očitno ni.

4. Gogo

Gogo Zlatna sredina

Jaz sem ga tudi preko PCja (ključek je ze bil v VU+) recimo ?nekak? videl samo nisem mogel dostopati do njega.......nevem ampak ko sem pa mu kliknil na mount pa je zadeva zalaufala.......aja pri v2.1 te moznosti ni bilo sedaj pri 2.3 pa moram to naredit ročno......človek zadevo hitro spregleda ampak meni je bolj vsec da ima clovek proste roke in da si zadevo nastavi kot mu pase.....

Ampak ti imas Pli....!!!
    A ima VTi sploh File browser ?( nisem ga še opazil.....

Pocakaj na OldSkul-a on ima PLi ti bo ziher povedal kaj treba
    .....ali pa......
    namesti si Piconse preko PC-ja pa bos potem videl kako bo......

5. ufm

ufm Zlatna sredina

File browser je vtičnik in lepo dela. Preko njega vidim vse datoteke na vgrajenm HDD, USB ključek...

Mount mi ni jasen, inštalacija preko PC tudi ne (uporabljam VU+ Contol Centre). Bom res počakal na OldSkul-a :)

6. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

moram rečt, da mi ne dela :/

samo sumim, da je USB ključ problematičen, ker včasih ga zazna, včasih pa ne.

7. Gogo

Gogo Zlatna sredina

Glej naredi tako......

1. Prvo si potegni vse piconse dol na PC najbolje za začetek od Licher`s
    2. Sformatiraj ključek na FAT32 (bral sem da je dobro tudi sam FAT)
    3. Ustvari mapo na korenu ključku picon
    4. Razapkiraj ZIP datoteke in vsebino skopiraj v to mapo picon, brez kakrsnih koli podmap in dodatnih koncnic razen *.png
    5. Po izkusnjah uporabnikov je najbolje da vtaknes(heh :thumbup: ) v zgornjo USB vtičnico seveda na zadnji strani sprejemnika
    6. Seveda je priporočljivo da je sprejemnik ugasnjen ko se lotiš vtikanja
    7. Po ponovnem zagonu preveri ce lahko z kakim FTP programom dostopaš do ključka in mape picon
    8. Načeloma naj bi slo, vsaj pri VTi razen dodatnega moutanja ključka

Obstaja se ukaz preko Telneta ali DCC vendar z nov. verzijami ni vec potreben:
    ln -s /media/sdb1/picon /usr/share/enigma2

Nekje pogledat lasnosti o ključku lahko da je moutan kot sdb1 ali pa sdb, pač stvar se mora ujemati da ve preko katerega USB vhoda naj bere

Zdaj to so napotki za VTi, žal mi je ampak še nikoli nisem imel nameščene PLi slike, torej ne vem kako sploh izgledajo menuji

Aha se to.......nekateri so res imeli tezave z ključki, jaz sem ze probal z vsemi mojimi 5 ključki pa ni bilo tezav, vendar ni noben večji od 4Gb, mogoce pa so imeli prevelike kajti pri meni je cca. 3920 piconsov in je skupa velikost nekje nad 10MB, tako da 8 ali 16Gb definitivno ni potrebnih pa tudi hitrost branja tukaj nic ne pomeni

8. OldSkul

ok, predlagam da narediš takole.

Preko openpli serverja presnameš želene piconse in izbereš, da ti jih da na flash ali hdd. Potem te piconse prek FTP preneseš na PC in jih v flashu/hdd pobrišeš. Potem vtakneš usb v PC in na njem narediš mapo "picon". Nato vse piconse, ki si jih prej presnel na PC, presnameš na USB.

Ta USB daš v sprejemnik, openpli ga avtomatsko zazna in piconsi bi ti moral delat! Pa mislim, da treba tud sprejemnik popolnoma resetirat.

Men je začel delat, pa uporabil sem zgornji USB (zadaj). Pa drug USB ključek sem probal.

9. Gogo

Gogo Zlatna sredina

Hvala OldSkul......zgleda da ima PLi skoraj enako namestitev kot je pri VTi.......toda pri novejsih različicah slike tega ni potrebno vec delati namestitve na sprejemnik, prenasanje na PC, brisanje v flashu in itd......pac potrebujes samo ključek z pocon-si

Mam p dva ključka, na enem imam transparentne za svetlo ozadje na drugem pa normalne od Lichers-a in ko menjam skin ki sta si zelo različna potem tudi samo menjam ključek.......in prvic ko dam ključek ga se samo še mountam

.....skratka ufm.....resitev je veliko nekak ti bo ze uspelo :thumbsup:

10. ufm

ufm Zlatna sredina

Hvala vama! Kaj pa če piconse pustim kar v internem spominu??? Saj VU+ ga ima kar zadosti. Se ta zasedenost kje lahko tudi pogleda?

11. Gogo

Gogo Zlatna sredina

Ce mas par 100 piconsov jih lahko brez brige pustis v int. spominu....na zacetku preden sem ugotovil kako to gre jih je bilo cca 2000 pa ni bilo pretirane panike, sedaj jih imam malo pod 4000 in pri ključku na FAT32 vzamejo cca 12Mb, mogoce v int. spominu vec ker nisem se preveril kak tip particioniranja uporablja sistem v sprejemniku ext2 ext3 ali kak swap ali pa kaj drugega(bi pa tudi sam vedel samo ne da se mi iskati).....skratka ce ne pretiravas z kolicino ni problema ce jih das v int. flash

Pogleda pa se ziher nekje lahko koliksna je zasedenost pomnilnika

Ajd.....

12. ufm

ufm Zlatna sredina

Zdaj imam naložene preko Vtičnika tiste, ki jih ponudi OpenPli. Izbral sem HD transparent in jih naložil v interni spomin. Koliko jih je niti ne vem ;-)) Deluje OK.

13. OldSkul

če deluje ok, pol super.

14. Gogo

Gogo Zlatna sredina

OKE! :thumbsup:

Share This Page