1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
  Dismiss Notice

Pravilnik o piškotkih

Discussion in 'Pomembna obvestila in novice' started by OldSkul, Jun 13, 2013.

 1. OldSkul

  OldSkul Administrator Staff Member

  Spletno mesto www.linux-sprejemniki.info, s katerim upravlja Tadej S., uporablja piškotke.

  Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke na uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

  Ponudnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabniki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, resolucija zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

  Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

  Katere piškotke uporablja spletna stran?

  Spletna stran linux-sprejemniki.info uporablja piškotke, ki so nujni potrebni za zagotavljanje normalnega delovanja sistema Woltlab Burning Board, na katerem temelji spletno mesto. Točneje gre za sledeče piškotke:

  1. member_id, veljavnost: /, namen: vsebuje identifikacijsko številko, ki jo vsak uporabnik pridobi pri registraciji,
  2. wcf_boardLastVisitTime, veljavnost: /, namen: skrbi za to, da si forum zapomni čas zadnjega obiska uporabnika,
  3. wcf_boardLastActivityTime, veljavnost: /, namen: skrbi za to, da si forum zapomni zadnjo aktivnost uporabnika,
  4. wcf_userID, veljavnost: /, namen: skrbi za to, da je uporabnik vedno prijavljen na forumu,
  5. wcf_password, veljavnost: /, namen: skrbi za to, da je uporabnik vedno prijavljen na forumu,
  6. wcf_cookieHash, veljavnost: /, namen: vzdržuje stanje prijavljenosti uporabnika in ob vsakem uporabnikovem zahtevku preverja njegov obstoj.

  Kako lahko brišem piškotke v brskalniku?

  Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

  V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku:

  1. Mozilla Firefox
  2. Internet Explorer
  3. Chrome
  4. Opera
  5. Safari
   

Share This Page