1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

Prestopil na drugo stran

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by Jalapeno, Dec 21, 2011.

1. Jalapeno

Jalapeno Početnik

Kot dolgoletni uporabnik Dreamboxov,sem se odločil da preizkusim še kaj novega,upam da je tole dober buy. :)

Z vprašanji za pomoč bom pa še počakal,prej treba vse prebrat :whistling:

2. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

3. Jalapeno

Jalapeno Početnik

Včasih še prehitro :pinch:

samo upam da tole ne spada v tisto kategorijo

hvala za image

4. kokodix

kokodix Početnik

Dobra odločitev, ne bo ti žal.

Lp

5. sidney70

sidney70 Učenik

to se vi samo tolazite .... :p

6. Jalapeno

Jalapeno Početnik

Dobil Unota,dal gor tale Vix image

A je to uredu k skos piše loading na prvi strani imaga? ?( Ko grem pogledat v sistem mi piše da je softwarska napaka in da se bo sistem restartal po 10 sekundah.

Moti me pa tud zelooooooooooooo počasno skeniranje satelita prek Vix imaga,pri originalnem je šlo hitreje.

7. OldSkul

Ne razumem te točno. Loading piše na ozadju (background)?

VIX image bazira na OpenPLi, ki je po mojem mnenju trenutno najboljša Enigma 2 baza. Vse več ekip se odloča za uporabo te baze, poleg VIX, so začeli z uporabo tudi pri AAF ekipi. Tako da mi je nenavadno, da skeniranje satelitov dela počasneje, sej to je odvisno od driverjev, ki pa so v vseh imageih isti (no, odvisno od starosti imagea). Mogoče je fora v satellites.xml fajlu, ki je pri VIX bolj podroben, kot pri original sliki - ki je čist preveč osnovna, da bi se jo splačalo uporabljati.

Če si bolj vešč Enigme 2, probaj kar OpenPLi, ki deluje hitreje od VIX, ker nima vgrajeno toliko funkcij. OpenPLi temelji namreč na principu, da mora biti image čim bolj osnovni, da si ga potem človek prilagodi po svojih željah - preko vtičnikov, ki si jih presnemeš preko njihovega feeda oz. serverja.

8. Jalapeno

Jalapeno Početnik

Na imagu piše to,vse dela pa brez problemov

Attached Files:

9. OldSkul

To je čist normalno!

Glede skeniranja pa res mislim, da mora sprejemnik pri VIX sliki preskenirati več frekvenc, zato tudi dlje traja. Sem skoraj ziher.

10. Jalapeno

Jalapeno Početnik

Skeniralo mi je več kot 1 uro,našlo 0 ?( sem probal upgrejdat FPGA,na 99/100 je stalo 20 minut

sem dal gor BlackHole image,v 20 minutah upgrejdal FPGA in poskeniral 28,2°E 8|

tako da za zdaj ostajam na BH

11. sat

sat Početnik

Sam sem zaradi delovanja WLAN-a namestil sistem VTI (v VIX-u WLAN s priloženim ključem ni deloval).
    Sistem se res postavlja (pri restartu) dolgo, a načeloma to ni problem, saj se sprejemnik navadno izklopi le z dalincem.

Morda že veš, morda ne, a vseeno - satelitov načeloma ne rabiš skenirati - programsko listo dobiš tukaj:
    http://www.novisf.com/wbb3/digitaln...tings/79461-90e-58w-don-dreambox-settings-e2/

Datoteko preneseš na sprejemnik preko hišne net - mreže s programom dreamboxEDIT.

L.P.

12. OldSkul

Ni logike, da bi našlo samo 0 kanalov. Nekej ni blo prav naštimano. Lahko tudi da FPGA ni bil nadgrajen.

13. Jalapeno

Jalapeno Početnik

@sat
    Hvala,poznam to,samo raje si sam poskeniram satelite,pač tko sem se navadil :)

@oldskul
    tud men ni jasno

zdej pa samo še Unota povezat z PC :)

14. space

space Zlatna sredina

prazne transponderje skenira počasi čisto normalno,polni ki imajo programe pa gredo hitro ni to napaka image ali kakorkoli! :thumbup:
    ne vem zakaj skeniraš če imaš lepo narjene liste na forumih. 8|

Jaz sem zelo malo cajta nucal VIX ,bolj všeč mi je VTI, ker imaš na serverju vse kar rabiš in ni potrebno ročnega vnašanja... :thumbsup:

15. OldSkul

VIX ima res bolj siromašen server, ni tok veliko vtičnikov. To je res. Jst sicer nisem več na VIX, ker je OpenPLi hitrejša.

16. sat

sat Početnik

Tudi meni je VTI kar prirasel k srcu.
    Vse je takoj delovalo, lepši izgled. :)

(Je pa res, da bi se brez pomoči OldSkul-a učil dalj časa. Zato ena velika hvala. 8) )

Sicer pa želim vsem članom foruma lepe praznike. :)

17. Jalapeno

Jalapeno Početnik

Po nekaj dneh uporabe lahko rečem da je tole odličen receiver.
    Več možnosti za nastavitve,vse mogoči plugini,....Signal na HD kanalih je močnejši od klona DM800,na klonu je blo gledat nekatere HD nemogoče ker je slika skos freezala zarad slabega signala,pri Unotu dela vse brez problema

dobr buy :thumbsup:

18. humaxboy

humaxboy Učenik

Daj mi samo povej, kaj je npr. slabše pri Vu Uno od DM800...vsi se strinjajo da je dober sprejemnik, ampak verjetno ima tudi slabosti.

Humaxboy

19. OldSkul

nič ni slabše, vse je boljše ;)

Novejši kernel, 3.1.1, boljša kvaliteta izdelave, izmenjljiv tuner, manjše gretje, lahko sprejme HDD, boljši oz. hitrejši CPU, več flasha in RAMa, več USBjev, več čitalcev kartic itd. itd. Kot vidiš ogromno prednosti in nobene slabosti.

20. humaxboy

humaxboy Učenik

@oldSkul - ti čisto verjamem, samo še prodam svojega DM800 (original DM mimogrede -> če je kakšen interesent, naj mi se javi na PM), pa mislim, da bo VU + Uno moj, ker vse kar se vrti na dm bi se moralo tudi na Unotu.

Samo nekaj me skrbi : zadnji mesec je na drugih tujih forumih občutiti nekakšno zatišje, kot da bi od prve evforije ostalo bore malo (govorim za Vu+ Uno). In če se prav spomnim, v ozadju poteka vojna med DM in VU glede imena Enigma2, ki ga VU po novem ne sme uporabljati, saj je DMM dala ime Enigma2 patentirati.
    V spominu pa imam tudi zgodbo o tem, da enigma na VU+ je v bistvu prirejena DM Enigma in glede na to, da DMM več ne dovoli da je Enigma 2 kot Open Source na voljo, ne vem kaj nas čaka v prihodnosti.
    S tem si DMM lahko pošlje strel v koleno, saj bo vse manj pluginov, ki jih bodo drugi spisali, po drugi strani pa vse nove stvari (omenjajo xbmc in hbbtv) ne verjetno bomo videli na Vu+.

Dejstvo je, da so VU+ sprejemniki HW res dobri in da kjer zgublja DMM je predvsem cenovna politika, saj ljudje niso pripravljeni več plačevati toliko za njihove izdelke.
    Tudi osebno sem pred odločitvijo, komentarji so dobrodošli.

Humaxboy

Share This Page