1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

Prestopil na drugo stran

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by Jalapeno, Dec 21, 2011.

1. humaxboy

humaxboy Učenik

Samo naj povem, da se postal lastnik VU + Una. Naredil upgrade FPGA na uradnem image in potem VIX gor. Za zdaj bomba od sprejemnika, kar sem opazil je to, da je sprejemnik bolj izbirčen pri settingih (vsi programi ki imajo Inversion=On npr. niso delali).
    USALS dela brez problema, njihov server z vtičniki pa ne ponuja skoraj nič, še cams moraš na roke inštalirati.
    Drugače pa vse kaže da je tuner za malenkost občutljivejši od mojega exDM800, saj recimo
    National Geographic Channel Abu Dhabi na Nilesat 102-7 W (12226 H DVB-S/MPEG-227500 3/4), ki ga nikoli nisem gledal brez koncanja, sedaj gre.
    Moram se še malce igrati in spoznavati z sprejemnikom
    :D :D
    Več vprašanj :
    a) če še narediš upgrade FPGA na prejšnjem imagu, ti ni treba še na obstoječem ?
    b) ali ima PLI image na voljo dovolj vtičnikov na njihovem serverju, kot npr. VTI ? Kako je s cami (Scam, Mgcamd) ?

Humaxboy

2. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

FPGA update je enkraten in se ne spreminja.
    PLi image ima na serverju zelo veliko vtičnikov in tudi veliko softcamov (Ccam, Mgcamd itd.)

3. humaxboy

humaxboy Učenik

Je res, vse drži, ampak so že problemi..leta in leta sem uporabljal Mgcamd in ni bilo problema pri DM800. Pri Vu+ moraš spremeniti parameter v mf_cfg filu, da stvar dela, pa še to ne vsi kanali. Je komu uspelo zalaufati CSAT na 19E in Kingston na 5 E z Mgcamd od verzij 1.35 dalje ? Če ja, mi lahko nekdo pošlje datoteke na mail ali PM?

Humaxboy

4. humaxboy

humaxboy Učenik

Vse urejeno, dela PLI kot puška, emulatorji tudi, IPTV pa raketa, prava milina. Sedaj so samo še podrobnosti, s katerimi se moram zabavati...

Humaxboy

5. OldSkul

Odlično. Ker sem strokovnjak za PLi, sem vedno na voljo za info. Kateri skin pa uporabljaš? Tistega, ki je že v originali al? Predlagam sicer Army skin, ki se meni zdi odličen!

6. fatmir

fatmir Zlatna sredina

Kako pa aktiviraš softcam? A ga je potrebno naložit?

7. OldSkul

Kako aktiviraš softcam? V posebnem meniju :D

8. fatmir

fatmir Zlatna sredina

No, kako pa prideš do posebnega menija. Sem iskal pa ga ne najdem.

9. OldSkul

V OpenPli se softcam aktivira v meniju Emulatorji.

Nastavitve/Emulatorji pa je celotna pot!

10. fatmir

fatmir Zlatna sredina

Plava tipka, PPanels>>sam imam prazno

11. OldSkul

;(

Nastavitve/Emulatorji

Tle se to štima, nobena plava tipka!

12. fatmir

fatmir Zlatna sredina

Sem downloadal cccam panel. sedaj dela.

Nastavitve/Emulatorji OK

13. humaxboy

humaxboy Učenik

Odlično Oldskul :) . Vidim da si zelo aktiven v njihovem forumu in ravno tvoj hint mi je pri mgcamd pomagal. Glede skina se bolj klasične narave, uporabljam ValiXD, tudi novi Elcato mi je všeč, Army Skin probam od priliki.
    Še zrihtam IPTV listo do konca (še malo pa bo, zamudno delo :( ), potem še xml za webradio, pa bo.

Humaxboy

14. OldSkul

Jap, pri Mgcamd treba samo inštalirat libcrypto-compat in zadela laufaaa. Pa mg_cfg mora biti malo prirejen, sej na tem forumu se že najde optimizirana mg_cfg datoteka.

Share This Page