1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

VU+ DUO in MOTOR ter ŠE ENA ANTENA S 4 LNB

Discussion in 'VU+ sprejemniki' started by ufm, Feb 5, 2011.

1. ufm

ufm Zlatna sredina

Doslej uporabljam samo en tuner in anteno na motor.

Danes sem montiral še PENTO s 4 LNBji.

Ali naj sedaj nastavitve v tunerju A pustim nedotaknjene in se lotim samo tunerja B? Imam Disecq 2.0.

2. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

A to si montiral 85cm pento? Lepa in dobra antena!

Drugace pa ja, lotis se samo tunerja b.
    V nastavitvah (sistem/splosn nastavitve) potem nastavljas "preffered tuner".

3. ufm

ufm Zlatna sredina

Hvala. Ja tako Pento. Krasna je. Nimam pa še časa, da se lotim nastavljanja in fine lege - na strehi je pa že :)

4. ufm

ufm Zlatna sredina

Sem uspel zrihtat. Anteno Penta sem nabavil pri ANTENE ZUPANČIČ, kjer mi jo je mojster tudi že zmontiral (tudi LNBje je razporedil). Fasciniran sem nad enostavnostjo priklapljanja in odličnim delovanjem. Postavitev je bila tako enostavna, kot antena le z enim LNBjem, ali pa še lažja.

5. Gogo

Gogo Zlatna sredina

In katere smeri opazuje PENTA? :thumbsup:

6. ufm

ufm Zlatna sredina

13, 16, 19,2 in 28,2.

Attached Files:

7. Gogo

Gogo Zlatna sredina

Uh to pa je lepo se posebej ker je vmes med 13 in 19,2E vrinjena se 16E
    A je mozno se da bi dodal 23.5E, torej 5xLNB, potem bi bilo ta PENTA idealna zame

8. ufm

ufm Zlatna sredina

Če so lahko 13, 16, in 19,2 narazen za 3°, ne vidim ovire, da ne bi šel zraven še LNB za 23,5°.

Za ostale satelite imam še anteno na motoroju.

9. ufm

ufm Zlatna sredina

10. Gogo

Gogo Zlatna sredina

No motorja ne rabim, sedaj pa ze imam 13,19.2,23.5 in 28.2 nekak pa sem izpustil oz. nisem niti pomislil da bi še vklučil v sestavo LNB na 16E
    Imam pa Visiosat BisatHD anteno in nisem nikjer nasel nobene pomoči če gre tudi na 16E

Aja kaj pa če bi menjal samo nosilec LNBjev in ga prilagodil na Visiosat Bisat G3 D

ANTENA:
    http://www.visiosat.com/home/gamme/product-detail.php?cat=1&id=297

Spodaj pa je slikica ki je če se ne motim od Big bisat antene im bi koliko na oko vidim nosilec LNBjev brez problemov pasal na roko moje

11. ufm

ufm Zlatna sredina

Danes sem moj stari motor zamenjal z drugim in gor nataknil 100cm Gibertini. Lovim od 75E do 22W (do 30W ne morem, ker zmoti stena). Sedaj imam oba tunerja v VU+ DUO zares izkoriščena. Menim, da je izvedba multifeed + motor najboljša kombinacija, ker med najljubšimi sateliti preklopi v trenutku in daje še možnost uloviti vse ostalo, kar se pač ponuja (ali pa se še bo).

12. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

zdej maš res dobro kombinacijo. Škoda ker ne uloviš 30W.

13. ufm

ufm Zlatna sredina

Prej sem imel motor in parabolo od SatControl in sem na istem drogu ujel tudi 30W. Sedaj imam vse na istem nosilcu, a vseeno je ta motor in nosilec antene toliko drugačen, da mi sedaj že pri 22W skoraj zadane v zid :-( Mah, vsega pa tud ne moremo imeti :) Se pa spomnim, da tega satelita že prej nisem kaj dosti izbiral.

Share This Page