1. Welcome to brand new satellite community! Join now if you want to enjoy in discussions and participate in contests where you can earn awards.
    Dismiss Notice

Wave Frontier T 90 @beli1910

Discussion in 'Vse ostalo o SAT TV' started by beli1910, May 17, 2013.

1. beli1910

beli1910 Učenik

No pa da se semle postavim sliko moje zakljucene antene,dokler ne nabavim dodatnih sklopk za rasiritev sistema.
    Uporabil sem 14x inverto eco lnb-e
    1x inverto black ultra+1 no name
    2x universalne multiholdere pro-za rasiritev sine
    Sklopka falcon 16/1
    Mal pira in dobre volje.
    Antena je sicer raspona od 45E do 12.5W dela stabilno.
    Jutr al pa te dni prilozim se nivoje signala z vseh satelitov in tudi se kaksno slikico poteka montaze.

Attached Files:

2. ufm

ufm Zlatna sredina

Vsa čast! Kaj boš pa pri toliko izbire gledal? Naredi kot zanimivost še kakšen izbor kanalov, ki se ti zdijo OK - z bolj obrobnih satelitov. No, če se ti ljubi.

3. Odoaker

Odoaker Početnik

Nice setup beli1910. Ne pozabi nam javit nivoje signalov.

4. beli1910

beli1910 Učenik

Nivoe signalov sem ze napisal na vseh ex yu forumih.
    Sicer sem malo kratek s casom,ampak bom postavil tudi slike z vsakega satelita.
    Vmes sem delal se par testov iz razloga da poskusam se mal izboljsat signal na vaznejsih satelitih.
    Tako da ko imam kaj casa se mal igram in premescam lnb-e ,ter iste tudi menjavam z kvalitetnejsemi ter testiram.
    Vceraj sem zarinil se en lnb-extra za 3.0E pozicijo,je sel glih na knap,ampak sluzi funkciji z dobrim signalom 12 db.
    Sicer sem tudi mal odvzel signala centralnim satelitom,da sem nabil 4.8E in Viasat paket,tako da isti deluje v kompletu :) Sicer imam na tem satelitu najmocnejsi signal 15,6 db cca 95%.
    Slabse frekvence viasata delajo na 6 db,ampak gledljive brez problemov-razen v mocnejsem dezju.

5. beli1910

beli1910 Učenik

No tle bom postavil signale iz satelitov.Sicer sam mal spremenil pozicije na krozniku.Dodal sem 26e i 25E,ter 3.0E zaseben lnb.prej je bil z pozicijo 4.8E.
    Iz razloga da ne zrtvujem viasat.sicer je delal bn z 8.5db Na 12.5W.
    45W sem tudi umaknil in jo zamenjal s pozicijo 26E.
    Itak je cel 45W kodiran.sicer pa je ta satelit stabilen z 9.6-7db.

Attached Files:

6. OldSkul

OldSkul Administrator Staff Member

hud sistem čestitke. Sam imam isto t-90 in je res dobra antena

7. Zmaki

Zmaki Učenik

beli1910

Med slikami, ki si jih objavil, je tudi Da Vinci Learning.
    Ali lahko ta kanal gledaš s slo subi? Na katerem satelitu je vidljiv /s cs?

8. beli1910

beli1910 Učenik

Z slo titlom ga ni se mi zdi .
    Sicer bom mal pogledal.
    Drugac imas v mojih setings listah posebej buket za vse kanale s titlom ki delajo na cs-u.
    Itak bom pa za par dni nove setingse dal na forume.

9. OldSkul

Beli, ali uporabljaš navadne f konektorje ali kompresijske?

10. beli1910

beli1910 Učenik

Tukaj so navadni na anteni,saj sem imel kolicino ki sem jo moral ponucat.
    Zdajle pa je taksen plan za v prihodnje.Vsak mesec bom kupil en inverto black ultra lnb,tako da do konca leta bo antena kompletna z enimi od najkvalitetnejsih LNB-OV.
    Tudi F konektorji bojo zamenjani.
    Pa se ena novost.iznad lnb-ov bom zmontiral nadstresek za lnb-e iz plexistekla.
    Lepo bom izmeerilpo sini in izrezal nekje sirine 15 cm ,tako da bodo Lnb-i vedno suhi in nebojo izpostavljeni toliko zunajnim vplivom.

11. OldSkul

Ker jaz nameravam malo preluftat sistem in zamenjat kable, tako da bodo novi in enotni (zdaj mam verjetno ene tri-štiri vrste kablov na anteni) ter razmišljam o kompresijskih konektorjih. So dražji, vendar so zelo zanesljivi, kar za navadne konektorje ne morem rečt.

12. ufm

ufm Zlatna sredina

Ali ITV1 ali BBC1 ujameta?

13. beli1910

beli1910 Učenik

Jaz sem probal z inverto black ultra lnb-om in dobim signal,ampak kocka in ni normalno gledljivo.
    Mislim da se da-odvisno od raspona antene in skewa,ter centralnega satelita.
    Osebno sem se bolj oreintiral na viasat na 4.8E,digital nordic na o.8W in klasik tv na 4W.To gre lepo.

14. Zmaki

Zmaki Učenik

Kaj je tako posebnega na tem lnbju?
    Probal sem inverto black ultra duo in ga tudi snel z antene.
    Zame so drugi boljši.

15. OldSkul

Enostavno boljši signal ima. Jaz imam enega Quad in je odličen.

16. beli1910

beli1910 Učenik

Ne vem katere satelite oziroma frekvence si poskusal z njim uloviti.
    Ta lnb ima ojacevalc signala v sebi.
    Do izrazaja prihaja posebej na motoriziranih sistemih,problematicnih satelitih in frekvencah.
    Rezultati so odlicni in pojaca signal tudi do 15%.
    Seveda to ni opazno toliko na centralnih satelitih,kolikor na obrobnih.
    Jaz osebno imam odlicne iskusnje s tem lnb-om,a poskusal z velikom stevilom istih.

17. svarog

svarog Moderator Staff Member

Pohvalno. Koliko pa košta tist lnb, se mi ne da gledat :)

18. beli1910

beli1910 Učenik

CCa 18 eurov

19. humaxboy

humaxboy Učenik

Jaz uporabljam Cablecom kompresijske konektorje in ti povem da so res špica.Pri teh imaš vsaj občutek, da so ornk in da držijo kabel.

Humaxboy

20. OldSkul

Sem jih naroču pri elsat, obenem še orodje in ustrezen kabel. Cene so dobre, tako da se iz tujine preko neta ne splača naročat. Iz tujine pa sem naroču še en quad in twin inverto black ultra. En bo za rezervo, verjetno. :thumbup: Po dveh, treh letih je čas, da malo porihtam sistem, ki sem ga do sedaj samo "doštukaval".

Share This Page